"Pas het systeem niet aan op 
 je processen, maar doe het 
 precies andersom"
 Achmea


 Achmea is met tien miljoen klanten uitgegroeid tot de grootste verzekeraar van Nederland. Op zoek naar vervanging van het gedateerde HRM- en Payroll-systeem kwam het grote Achmea uit bij het kleinere AFAS. Dat was niet bepaald een keuze voor een traditionele oplossing van een gevestigde internationale leverancier, zoals Achmea gewend was.“Men vroeg zich vooral af of zo’n standaardoplossing wel zou kunnen werken in een complexe organisatie als de onze.” 

Standaardsoftware dwingt je om efficiënt te werken


In het voorjaar van 2016 koos Achmea voor de HRM- en Payroll-oplossing van AFAS. Hein de Jong (Product Owner HR) en Egmond Borgdorff (Directeur HR-beleid en Arbeidsmarkt) herinneren zich de aanleiding voor de oriëntatie op nieuwe software nog goed. Borgdorff: "Het systeem dat we in gebruik hadden was te weinig flexibel om invulling te kunnen geven aan onze visie op modern HR-beleid." Na een volgens Borgdorff pittige selectie viel de keuze uiteindelijk toch op AFAS. “De verwachte besparing over vijf jaar die wij met het nieuwe systeem hadden becijferd, was buitengewoon overtuigend. Om een voorbeeld te noemen: het aantal fte’s op de HR-afdeling zou met een kwart kunnen afnemen. AFAS had overduidelijk de beste business case. En ook nog eens een groot aantal positieve referenties.”

Borgdorff: “Ik kies liever voor een systeem dat voor negentig procent in je behoefte voorziet dan voor een alternatieve oplossing die werkelijk alles kan, maar waarvan je uiteindelijk niet meer dan tien procent gebruikt.” De Jong vult aan: “We hebben bewust gekozen voor standaardsoftware omdat die je dwingt om efficiënt te werken. Dat maakt je voorspelbaar in je dienstverlening.” 

Lees het hele artikel!

Download de PDF

Lees het hele artikel

Benieuwd naar het complete verhaal van
Achmea? Download dan het PDF-document.

Download de brochure

Download de brochure

Achmea maakt gebruikt van HRM- en Payroll-software. Wil je meer weten over de software? Download dan de brochure.


Advies op maat nodig? Bel: 033-4341800