Zo zorg je voor jouw ultieme thuiswerkgeluk

Vele mensen vinden stiekem niets op het werk leuker: lekker kletsen met collega's over alledaagse dingen als het weekend, het weer of de stand van zaken in de wereld.

Als je dan per se thuis moet werken, ga je dat natuurlijk missen! Hoe zorg je dan voor jouw thuiswerkgeluk? Wij hebben een aantal inspirerende voorbeelden voor je.

 

Beluister de (thuis)Werkgeluk Podcast

En laat je inspireren door mensen die werken waar ze écht gelukkig worden

Lees verhalen van thuiswerkers

Want eenzaam of saai hoeft thuiswerken zeker niet te zijn

Hulp nodig bij het thuiswerken met AFAS?

We hebben hier een speciale pagina voor gemaakt

Britt's ThuiswerkTips

Goed gereedschap is het halve werk

 

1. Begin goed - richt je werkplek even écht goed in

Een middagje met de laptop aan de keukentafel is geen probleem. Maar een langere periode wel. Neem daarom de tijd om ergens in huis een goede werkplek in te richten. Met een fatsoenlijke stoel, een fijn scherm, toetsenbord en headset. Haal je bij de gemiddelde winkel voor een prikkie. En o ja: ruim je werkplek goed op. Dat je niet tussen de stapels was of de pakken wc-papier aan de slag moet.

2. Bouw een routine in - zo ver'slof' je jezelf niet

Blijf gewoon de wekker zetten zoals je dat doet als je naar de zaak gaat. Ontbijt op dezelfde tijd, lunch op dezelfde tijd en kleed jezelf gewoon netjes aan. Natuurlijk mag je er wel een casual monday tot en met friday op nahouden, maar zoals je jezelf voelt zo ga je jezelf ook gedragen. Zorg er dus voor dat je jezelf niet versloft, ook al heb je die misschien wel de hele dag aan. Plus dat het ook niet fijn is om naar een onverzorgde collega te kijken als je met elkaar videobelt.

3. Maak een plan - dan weet je wanneer je tevreden bent

Met het thuiswerken vallen logische structuren weg. En voor je het weet begint het grote hangen achter je computer. Of het veel-te-hard-werken-zonder-stoppen. Maak dus een duidelijke planning: wat ga je doen, wat wil je af hebben, wanneer ben je tevreden? Houd in die planning vooral ook rekening met pauzes (haal regelmatig wat te drinken, eet aan de keukentafel, en haal daarna een frisse neus). Ook leuk voor in die planning: een momentje voor dingen die je altijd al had willen doen - of voor innovatie.

4. Overleg met collega's - doe elke dag een dagstart

Via bijvoorbeeld Microsoft Teams kun je heel gemakkelijk online overleggen. Superhandig, want dan houden jij en je teamleden elkaar op de hoogte van wat er belangrijk is en hoe je elkaar kunt helpen. Vergeet ook niet elkaar elke (werk)dag goedemorgen te wensen, zo voelen jouw collega's zich misschien minder eenzaam thuis. Wijs een chef dagstart aan. Iemand die de deelnemers uitnodigt, de agenda bewaakt en de lijn in het gesprek vasthoudt.

5. Voel de ruimte om te innoveren - en gebruik die

Thuiswerken biedt kansen voor creativiteit en innovatie. Pak die. Check bijvoorbeeld eens goed hoe alle tools voor werken op afstand functioneren, en wat er beter kan. Of kijk eens op welke manieren je nog meer met je klant of opdrachtgever kunt samenwerken. Doe je interessante ontdekkingen? Deel ze met je collega's. Dan worden we er allemaal beter van.

500 AFAS thuiswerkplekken

Thuis net zo lekker lunchen als op de zaak?

Hierbij wat inspiratie van onze eigen AFAS chef koks

Zo zorg je voor de juiste thuiswerkhouding en blijf je fit

Als je thuis of bij de klant bent

Of als je even geen stoel bij de hand hebt

Sport lekker mee met een van Rick's HIIT video's

Of kijk en geniet hoe hij stuk gaat met een bak popcorn vanuit je luie stoel

 

Nog wat extra tips om verbonden te blijven

1. Koffie drink je samen digitaal


Mis je de ontmoetingen bij het koffiezetapparaat? Dat kun je prima digitaal doen! Bekijk hier het voorbeeld en zie dat digitaal koffiedrinken net zo gezellig is!

2. Organiseer een gezamenlijke dagafsluiting


Niet om te controleren of collega's wel écht 8 uur op een dag maken natuurlijk :) maar wel om met elkaar aan het eind van de dag ook even door te nemen hoe het ging.

Na al die inspiratie nog steeds geen lach op je gezicht?

Dan hebben we hier nog een fijn afspeellijstje als laatste redmiddel

Nieuwsgierig geworden?

We komen graag met je in contact

 

 

Of bel ons op: 033 - 43 43 883