Historie

AFAS: une belle histoire

In 1996 zag AFAS het levenslicht -na een management buy-out uit Getronics- als AFAS Automatisering en werd kort daarna omgedoopt tot AFAS Software B.V. In 1999 is AFAS Personele Systemen opgericht, waarbij de focus gelegd werd op de HR- en Payrollsoftware. In 2002 zijn beide BV's samengesmolten en opereren vandaag de dag als één organisatie: AFAS Software. De letters AFAS staan voor Applications For Administrative Solutions.

In 2004 brachten AFAS-oprichters Ton van der Veldt en Piet Mars hun visie op automatisering uit met de term 'ondernemingsprocesbeheer' (OPB). Deze concepten worden uitgebreid toegelicht in hun verschenen boek 'De kunst van succesvol ondernemen'. Dit boek kwam voor het eerst uit in 2004 en is inmiddels toe aan de zesde, volledig herziene druk (2012).Van 2014 tot 2015 heeft spreker Daan Quakernaat meegelopen bij AFAS Software. Geen deur bleef voor hem gesloten, hij mocht alles en iedereen spreken om zo het geheim van het succes van AFAS te kunnen doorgronden. Hij schreef hierover het boek 'De Sekte Uit Leusden'. Ook nieuwsgierig? Hier kan je De Sekte uit Leusden bestellen.

Liever een luisterboek? Dan klik je hier.Op 1 januari 2009 werd de dagelijkse leiding van AFAS Software overgedragen door Ton van der Veldt en Piet Mars  aan hun beide zoons Bas van der Veldt (CEO) en Arnold Mars (CFO). De AFAS-oprichters zitten sindsdien in de Raad van Bestuur van AFAS Software.

Bekijk de film 20 jaar AFAS:Internationaal

Sinds januari 2008 profileert AFAS zich ook internationaal met een vestiging op Curaçao en in België. In 2014 is ook een vestiging op Aruba geopend. Kijk voor meer informatie op www.afas.com.

Alles weten over de historie van AFAS? Lees artikel 'Familiebedrijf met een roeping'