Dé hbo-opleiding tot AFAS Succesbeheerder 


Waarom je nu het talent van de toekomst aan je organisatie wil bindenDe opleiding van AFAS & YoungCapital

AFAS Software en YoungCapital NEXT zijn sinds 1 september 2019 gestart met de hbo-opleiding tot succesbeheerder. Met de geaccrediteerde opleiding dichten de beide bedrijven de kloof tussen het reguliere onderwijs en het bedrijfsleven, dat vraagt om meer technisch en gerichter opgeleide medewerkers. Studenten beginnen daarom direct met het opdoen van werkervaring en eindigen de opleiding met baangarantie. 

Uitgangspunt voor de opleiding is de studie Bedrijfskundige Informatica en duurt 3,5 jaar. De opleiding is bedoeld voor iedereen die net zijn havo-, vwo- of mbo4-diploma heeft gehaald, houden van digitaal sleutelen en bedrijven optimaliseren en hiervan zijn/haar werk wil maken. 
Wij geloven in de kracht van jong talent. Jij ook? 

Succesbeheerders. Zo heten de mensen in organisaties die verantwoordelijk zijn voor de optimale inzet van de software van AFAS. Dat betekent processen optimaliseren, maar ook zeker repetitief, en dus saai, werk wegautomatiseren. Tot voor kort was daar geen hbo-opleiding voor en dat terwijl steeds meer bedrijven zoeken naar mensen voor deze belangrijke functie in hun organisatie. Daar komt nu dus met de samenwerking tussen AFAS en YoungCapital NEXT verandering in.
Learning on the job

Vier dagen per week aan het werk

De studenten aan de hbo-opleiding tot AFAS Succesbeheerder volgen een betaalde voltijdopleiding, maar krijgen slechts een deel van de veertig uur college. In plaats daarvan kent de opleiding een intensieve start met een fulltime bootcamp van drie maanden. Met die kennisvoorsprong op het reguliere onderwijs gaan de studenten vervolgens direct de arbeidsmarkt op en gaan ze vier dagen per week aan het werk bij onze klanten. Hier worden ze verantwoordelijk voor het optimaliseren en beheren van bedrijfsprocessen en verandermanagement met behulp van AFAS Software. 

“Bij YoungCapital NEXT merken we ook dat het reguliere onderwijs niet snel genoeg innoveert”, zegt Maurice Peeters, Director YoungCapital NEXT. “Hierdoor ontbreekt het afgestudeerden aan de juiste kennis en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om een goede start te kunnen maken op de arbeidsmarkt. Met de opleiding tot Succesbeheerder leren studenten precies de skills die ze nodig hebben en passen die direct toe in de praktijk, want ze leren het meest door het gewoon te doen.” 
Nu al het talent van de toekomst aan je binden? 

Talent al tijdens de studie in huis halen en vanaf dag één volwaardig mee laten draaien? Kom in contact met het talent van de toekomst via de hbo-opleiding Bedrijfskundige Informatica tot AFAS Succesbeheerder. YoungCapital NEXT selecteert de beste kandidaten en stomen ze klaar voor een carrière bij jouw bedrijf als succesbeheerder. Talent met de juiste kennis in huis om specifiek veranderingen op het gebied van IT te begeleiden. Zo gaat jouw organisatie in de toekomst nóg meer halen uit de software van AFAS. "We zien in ons vak een groeiende behoefte aan mensen die de juiste kennis in huis hebben om specifiek veranderingen op het gebied van IT te begeleiden. Dat vraagt behalve om inhoudelijke kennis vaak ook om soft skills en een grotere focus op verandermanagement"

Bas van der Veldt - CEO AFASDe nieuwe opleiding in de media

Een greep uit de persberichten die onlangs zijn verschenen


Informatiesessie voor klanten
14 oktober 2019 - AFAS Software

Waarom is het interessant om iemand aan te nemen die deze hbo-opleiding tot succesbeheerder volgt? Kom naar de informatiesessie over de opleiding en laat je inspireren. 


De voordelen op een rij

  • Geaccrediteerde hbo-opleiding tot Succesbeheerder
  • De student gaat 4 dagen per week aan het werk in jouw organisatie
  • Specifieke AFAS-opleiding 
  • Customized en up-to-date lesprogramma
  • Betrouwbare opleidingspartner NOVI
  • De student is 39 maanden werkzaam bij jouw organisatie 
  • Persoonlijk ontwikkelingstraject met Talent Managers vanuit YoungCapital
  • Duurzame samenwerking
  • Na afronden opleiding kan de student kosteloos worden overgenomenOnze visie 

Wij hebben deze nieuwe opleiding in de markt gezet, omdat we zien dat er te weinig kennis is in het goed beheren van bedrijfsprocessen, verandermanagement en optimalisaties binnen de organisaties. Door met YoungCapital NEXT als opleider en opdrachtgever samen te werken, geven we invulling aan onze maatschappelijke rol om die mismatch te verkleinen. Over YoungCapital NEXT
YoungCapital NEXT, de opleidingstak van recruitmentspecialist YoungCapital, dicht het gat tussen onderwijs en het bedrijfsleven, door opleidingen en traineeships aan te bieden die aansluiten op de wensen van de arbeidsmarkt. Bij YoungCapital NEXT combineren jongeren leren met werken. Ze worden opgeleid in een vak waar veel vraag naar is, en passen hun kennis direct toe in de praktijk. Daarnaast werken ze met een coach aan hun soft skills, zodat ze met hun persoonlijkheid het verschil kunnen maken. YoungCapital NEXT heeft tot nu toe zo’n 1.400 trainees en studenten opgeleid en geholpen aan een baan.