Cultuurcafé

 

Verschillende data
15:30 - 18:30 uur

 

AFAS Theater
Inspiratielaan 3, Leusden

 

Kosteloos

 

 

 

Cultuurcafé - Gasten van AFAS

Het belangrijkste cultuurinstrument van AFAS

Met ruim 500 medewerkers (binnen- & buitenfuncties) vinden wij het superbelangrijk om elkaar te blijven ontmoeten, inspireren en enthousiasmeren! Hoe houden wij die unieke AFAS-cultuur springlevend bij onze medewerkers?

Heel simpel: 1x per maand (vrijdag) komen álle medewerkers bij elkaar in ons pand in Leusden voor het Cultuurcafé. Dat is even proppen hier en daar omdat we uit ons jasje groeien, maar gelukkig hebben we uitzicht op ons prachtige nieuwe kantoorpand dat in januari 2021 klaar is, zodat we straks alle ruimte hebben.

Wat doen we op het Cultuurcafé?

Kennisdelen, overleggen, inspireren en natuurlijk verenigen we het nuttige met het aangename: we vieren ook de verjaardagen van onze medewerkers van de afgelopen maand met een lekker gebakje. Daarna gaat iedereen weer hard aan de slag en om 16.00 uur verzamelen we in ons inpandige theater.

Daar presenteert Bas van der Veldt (CEO) de ‘AFAS Goed/Slecht nieuwsshow’, nieuwe medewerkers worden voorgesteld, we delen lief & leed en natuurlijk ontbreken de maandcijfers van Arnold Mars (CFO) niet. Een deel van het Cultuurcafé wordt telkens ingevuld door een afdeling van AFAS, denk aan de afdeling Marketing of Facilitair.

We sluiten rond 17.30 uur af met het Happy Hour in onze foyer met lekkere en verantwoorde snacks.

Wij zijn enthousiast, maar wat vinden onze gasten?

René de Jong (Directeur Marketing & Intelligence Infoland) was aanwezig bij ons cultuurcafé in juni 2017. Wat hij ervan vond? Nou, ga er even voor zitten.

"Het is 30 juni 2017, klokslag 4 uur. Het licht dimt. Opzwepende muziek vult de ruimte. Het AFAS theater zit tot de nok toe gevuld met enthousiaste AFAS medewerkers en een paar externe gasten. Iets bijzonders staat te gebeuren… dat voelen we aan alle kanten. Vandaag zijn we vanuit Infoland namelijk te gast bij het AFAS Cultuurcafé. Een filmpje van het laatste AFAS personeelsuitje vult het gigantische (bioscoop)scherm in het AFAS theater. Het AFAS Cultuurcafé start knallend… de toon is gezet. En wij mogen dit vanaf de eerste rij van dichtbij ervaren.

Als ik het Cultuurcafé in een paar woorden moet omschrijven dan denk ik aan plezier, trots, enthousiasme, anders-dan-anderen en lef. De Goed Nieuws show van CEO Bas van der Veldt vormt de aftrap en zorgt voor veel gelach en geklap. Medewerkers worden in het zonnetje gezet, de fun-factor op kantoor komt voorbij en gekke praktijkvragen passeren de revue. Iedere nieuwe slide is weer een verrassing en het is jammer als de slides van de Goed Nieuws show op zijn. Dit smaakt naar meer! Na al dat lof en gevoel van trots geeft de Slecht Nieuws show het Cultuurcafé ook een kritischer karakter. AFAS durft de spiegel voor te houden om zo te leren van fouten of missers. Dat is mooi om te zien. Vooral ook omdat AFAS daarmee lef toont en ook naar externen en klanten geen ‘mooi weer’ speelt.

Na Bas komen ook de CFO en HR-dame aan bod. Het geeft een goed beeld van de wijze waarop AFAS zaken aanpakt. Dit wordt nog eens extra duidelijk in de laatste presentatie; de kers op de taart. Vijf mannen van het salesteam pakken het podium… en hoe! Gekleed in pakken die lijken op een bakstenen muur delen ze met humor en flair hun laatste salesstrategie richting de bouwsector. Het verhaal heeft humor, inhoud en zet je aan het denken. Wat een positieve energie!

Rond kwart voor 6 wordt het Cultuurcafé afgesloten. Een borrel en hapjes staan klaar om na te praten en bij te komen van de unieke ervaring van zojuist. Ondanks de twee uur durende zit hebben we ons geen seconde verveeld. De afwisselingen tussen fun en inhoud houdt het publiek continu geboeid. Vol inspiratie trokken we huiswaarts. Niet langer als ‘gewone’ AFAS-gebruikers, maar als fans!"

En ook Dorothé Vos-Heijneman gaf een ons een groot compliment. Zij was aanwezig bij ons cultuurcafé van juni 2018.

"Wow, nadat ik een Cultuurcafé bij AFAS mocht bijwonen, schreef ik makkelijk 3 A-4tjes vol! Too much... er moest geschrapt worden. Ik zou het ook nooit beter kunnen dan Daan Quakernaat (Auteur: De Sekte uit Leusden).

Ruim 15 jaar is mijn passie het lezen van Boeken over Leiderschap, Management, Sales en Persoonlijke ontwikkeling.

Mijn AFAS ervaring in 1 kernachtige zin: De tot leven gekomen 'samenvatting' van 15 jaar boeken verslinden!

AFAS, een bedrijf met: Een Missie!
Krachtig leiderschap
Focus
Veel liefde voor Medewerkers
Zeer betrokken Medewerkers
Veel liefde voor Klanten
Verbindende 'verhalen'
Vertrouwen in mogelijkheden
Trotse medewerkers
Trotse partners
Fans!

Kortom: Een bedrijf waar je mee wilt werken.

Wow, ik vond het echt super gaaf om te ervaren! Het Cultuurcafé was een wervelende bijeenkomst met verhalen. Ik had na afloop pijn in mijn kaken (door de constante 'smile' op mijn gezicht). Het was FeelGood in het kwadraat! Voor alle leidinggevenden: "Ga in de leer bij AFAS, het kan echt beter in onze bedrijven!" #Leiderschap #Passie #Flow #AFAS"

Sekte uit Leusden

Daan Quakernaat (spreker) heeft twee jaar bij ons rondgelopen om een boek te schrijven. Hij mocht alles zien, meemaken en met iedereen praten. Hij heeft uiteindelijk het boek 'De Sekte uit Leusden' gedoopt en in dit audiofragment vertelt hij hoe een Cultuurcafé bij AFAS eruit ziet. Klik op de link in de tekst, of op de button hieronder: veel luisterplezier!

Nieuwsgierig?

Dat snappen we! Dus jij bent hierbij van harte uitgenodigd om ons Cultuurcafé mee te maken! Hieronder staat precies wanneer je je kan inschrijven, maak je keuze en we hebben er nu al zin in om je op één van onze Cultuurcafés te mogen begroeten!

Programma

15.30 - 16.00 uur:
Ontvangst met een borrel en wat lekkers
16.00 - 17.30 uur:
Cultuurcafé
17.30 - 18.30 uur:
Happy Hour!

Schrijf je in!

Locatie

 

We rekenen op je komst

Als je je inschrijft voor deze sessie, dan rekenen we op je komst. We bereiden ons goed voor, zorgen voor de catering en in veel gevallen moeten we anderen teleurstellen omdat het animo voor dit soort sessies groter is dan het aantal plekken dat we hebben. Het is zonde als dit allemaal voor niets is geweest.

Heb je je ingeschreven voor dit evenement maar kun je toch niet meer komen? Meld jezelf tijdig af via de klantportal. Heb je geen portaltoegang? Stuur dan een e-mail naar marketing@afas.nl. Zo kunnen we iemand anders misschien nog blij maken met een plekje.

Veelgestelde vragen

Vragen over dit evenement? Neem eens een kijkje bij de veelgestelde vragen.