Boekpresentatie: De Schaduw van de Meester

 

Dinsdag 11 april
18:30 - 22:30 uur

 

AFAS Theater
Inspiratielaan 3, Leusden

 

Kosteloos

 

 

 

Boekpresentatie: De Schaduw van de Meester

Julius Rooymans

De Schaduw van de Meester is een van de grootste Nederlandse kunstprojecten van de afgelopen tijd. Met zeven wand vullende kunstwerken die je vertellen over het leven en werk van beroemde schilders. Zo’n tweehonderd figuranten kwamen eraan te pas. Julius Rooymans maakte de werken. Een monnikenkarwei, uitgevoerd met enorm oog voor detail.

De prachtigste verhalen
Bij De Schaduw van de Meester verschijnt een boek, dat op 11 april wordt gepresenteerd. Je leest er de prachtigste verhalen. Over Mondriaan, die danste als een Madonna, over Van Gogh die lyrisch kon worden over de kleur van een bloemblaadje, over hoe groot de schuld van Vermeer bij de bakker was, over het megazakwoordenboek van Jan Steen, over hoe Rembrandt van een crimineel weer een mens maakte, en natuurlijk over wat dat allemaal te maken heeft met het leven en werk van Julius Rooymans.

‘Dit boek neemt je als een wervelwind mee naar honderd, tweehonderd, zelfs vierhonderd jaar geleden. En brengt je met dezelfde vaart weer terug naar het hier en nu.

Programma

18:30 - 19:30 uur:
Inloop en ontvangst in de theaterfoyer met saté en een broodje
19:30 - 21:00 uur:
Boekpresentatie in de zaal met muzikale omlijsting door Jan Vayne achter de vleugel en sopraan Petra Berger
21:00 - 22:30 uur:
Kunst in de foyers bewonderen en mogelijkheid om het boek aan te schaffen, onder genot van een hapje en een drankje
22:30:
Einde, wel thuis!

Schrijf je in! - Het evenement is helaas helemaal vol!

één inschrijving is één zitplaats
 

Locatie

 

We rekenen op je komst

Als je je inschrijft voor dit evenement, dan rekenen we op je komst. We bereiden ons goed voor, zorgen voor de catering en in veel gevallen moeten we anderen teleurstellen omdat het animo groter is dan het aantal plekken dat we hebben. Het is zonde als dit allemaal voor niets is geweest.

Heb je je ingeschreven voor dit evenement, maar kun je toch niet komen? Stuur dan een e-mail naar events@afas.nl. Zo kunnen we iemand anders misschien nog blij maken met een plekje.

Veelgestelde vragen

Vragen over dit evenement? Neem eens een kijkje bij de veelgestelde vragen.