ERP-software voor het onderwijs

Werken in het onderwijs is prachtig. Iedereen werkt keihard om leerlingen of studenten een goede start te geven – docenten, administratiemedewerkers en bestuurders. Om het beste onderwijs te kunnen verzorgen, wil je voorkomen dat administratie en bedrijfsvoering alle tijd innemen. Wij begrijpen dat dat best een uitdaging kan zijn. De software van AFAS gaat je helpen.

 

 

 

 

Zoom in op jouw specialisme

Eén softwarepakket, in twee smaken

Door de administratie te automatiseren bespaar je kosten en creëer je meer tijd voor het échte werk.

Complete bedrijfsvoering (ERP)

Je bedrijfsprocessen moeten net zo goed zijn als je allerbeste leerling. Van HRM tot payroll, van CRM tot inkoop en van financieel tot projectadministratie. Door alle onderwijsadministratie uit te voeren in één systeem, bespaar je tijd!

> Lees verder

HRM & Payroll

Of het nu gaat om verlof, verzuim, de salarisverwerking of werving & selectie; met de HRM & Payroll oplossing van AFAS beschik je over één pakket om de administratie tot een minimum te beperken. En doordat we de onderwijs cao en wet- & regelgeving actief bijhouden, ben je altijd up-to-date.

> Maak een afspraak

Voor alle secundaire processen

AFAS Software voor het onderwijs ondersteunt je in alle secundaire processen. Zo worden verlofaanvragen direct geregistreerd in het systeem, is de loonjournaalpost direct verwerkt in de boekhouding, krijg je grip op je inkoopproces, hou je subsidies bij in de projectadministratie en competenties van docenten in het lerarenregister. Als het HR of bedrijfsvoering raakt, zit het er in. Alles om de onderwijs administratie te versimpelen.

Meer dan 550 onderwijsinstellingen vertrouwen op AFAS Software

Ons klantenbestand in het onderwijs is erg divers en varieert van middelbare scholen, universiteiten tot koepelorganisaties. En dankzij de ervaringen met al deze onderwijsinstellingen is onze software én onze dienstverlening volledig afgestemd op de wensen uit het onderwijs.

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

Goede software brengt rust


Met onze totaaloplossing voor het onderwijs ben je verzekerd van optimale HR- en bedrijfsvoeringsprocessen. Doordat je het hele servicebureau gedigitaliseerd en geautomatiseerd hebt, breng je direct weer snelheid in de organisatie waardoor je de kwaliteit en medewerkerstevredenheid verhoogt.

Alle functies voor de bedrijfsvoering in het onderwijs zijn geïntegreerd in een pakket. Hierdoor beschik je over de juiste en actuele gegevens. Denk eens aan inzicht in je actuele FTE, of inzicht in de juiste crediteurenstand. Door de onderwijs administratie en processen te automatiseren zullen administratieve werkzaamheden verdampen. Zo blijft er meer tijd over voor bijvoorbeeld het managen van de vervangingspool.

Door de ingebouwde audits voor payroll en financieel worden daarnaast eventuele fouten automatisch gedetecteerd en is er dus minder tijd nodig voor de (accountants)controle.

Blosse Onderwijs over het gebruik van AFAS

 

Pluspunten op een rij

 • CRM
 • Projectadministratie
 • Financieel
 • HRM & Payroll
 • Inkoop in één pakket
 • Inzicht met interactieve dashboards 
 • Communiceren via een intranet
 • Foutloze verloning door integrale audit
 • Foutloze administratie door integrale audits
 • Werken in de cloud
 • Signalering & workflows
 • Gratis supportafdeling

"De hele gedachte was telkens: we willen dat mensen zo min mogelijk hoeven te doen. Daarmee haalden we veel werkdruk weg bij de mensen die het systeem inrichtten én bij de rest van de organisatie."

 

Koppel je favoriete software aan AFAS

Met AFAS als bron voor al je data

 

Om de automatisering van je processen nog verder te optimaliseren kan je de voor jou belangrijke softwaresystemen koppelen met AFAS. 

Vind de juiste AFAS Partner op Partner.AFAS.nl

Weet jij hoe jouw onderwijsinstelling er vandaag voor staat?

Inzicht met dashboards

Met de BI dashboards krijg jij alle belangrijke data uit de software van AFAS op een overzichtelijke manier getoond. Of je nu inzicht wilt hebben in vlootschouw, succession planning, verlof, verzuim of ontwikkeling van loonschalen; alle informatie is te raadplegen. Hierdoor heb jij de onderbouwing voor strategische keuzes beschikbaar. Business Intelligence staat klaar voor gebruik en maakt standaard deel uit van de software.

Meer weten over onze software?

We komen graag met je in contact!

 

Of bel ons op: 033 - 43 43 883