HR en Payroll software voor onderwijsinstellingen

Regel alle HR-zaken en salarisadministratie in één online softwareoplossing. Onze HR-software is speciaal afgestemd op de wensen van onderwijsinstellingen, zoals mbo’s, primair onderwijs, hoger onderwijs en voortgezet onderwijs.

 • Ruim 500 onderwijsinstellingen vertrouwen op de software van AFAS.

 

HR-software voor onderwijs

Administratie kost ontzettend veel tijd. Die tijd kun je beter besteden. Daarom hebben wij HR-software voor onderwijsinstellingen ontwikkeld. Hiermee digitaliseer en automatiseer je HR-processen, salarisadministratie en andere administratieve werkzaamheden. En dat scheelt zeeën van tijd.

Wat levert dat op?

 •  Voldoe altijd aan de actuele wet- en regelgeving en cao’s
 •  Salarisadministratie volgt automatisch uit de HR-administratie
 •  Vervang allerlei losse systemen door één softwareoplossing
 •  Inzicht in de stand van zaken door dashboards

 

Jouw organisatie slimmer laten werken, dat is onze missie

Start met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

 
 

Jouw organisatie slimmer
laten werken, dat is onze missie

Start met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

 

Voldoe altijd aan de actuele wet- en regelgeving en cao’s

Als onderwijsinstelling heb je hoge eisen. Daarnaast heb je te maken met steeds veranderende wetten, regels en cao’s. Gelukkig is onze software automatisch bij met de laatste wetten en regels in Nederland. Eventuele aanpassingen in cao’s worden direct doorgevoerd. Dat scheelt jou tijd en twijfels, want de loonstroken die je verstuurt, zijn altijd correct.

Salarisadministratie volgt automatisch uit de HR-administratie

Alle gegevens staan centraal opgeslagen in de veilige database. Processen lopen naadloos tussen verschillende afdelingen. Verloning volgt automatisch uit gegevens die HR heeft ingevoerd. En als een docent een blok meer of minder uren gaat werken, wordt dat direct verwerkt op de loonstrook.

Vervang allerlei losse systemen door één softwareoplossing

Werk je met aparte systemen voor verlof, verzuim en de salarisverwerking? En heb je een losse tool voor een specifiek HR-proces? Met AFAS zitten al je HR- en salarisprocessen in één softwareoplossing. Dat scheelt niet alleen kosten, maar ook updates, meerdere helpdesks en meerdere logins voor je medewerkers. Wel zo overzichtelijk.

Inzicht in de stand van zaken door dashboards

Onze dashboards visualiseren belangrijke informatie over je onderwijsinstelling. Sommige dingen vallen nu eenmaal pas op als ze overzichtelijk in een grafiek staan. Met onze HRM- en Payroll-dashboards baseer je HR-beslissingen niet op schattingen, maar op data.

Benieuwd naar een overzicht van alle dashboards? Download de brochure!

Personeels- en salarisadministratie voor onderwijsinstellingen in één online softwareoplossing

 

Employee Self Service

Betrek je medewerkers bij HR-processen


Met Employee Self Service (ESS) passen medewerkers hun eigen HR-gegevens aan in de AFAS Pocket-app. Meer werk? Nee hoor. Normaal gesproken moeten medewerkers dit soort zaken alsnog via HR regelen. Met ESS kosten administratieve handelingen juist veel minder tijd.

Met ESS verspreid je een deel van de administratieve druk over de hele organisatie. Oftewel: minder bottlenecks, meer efficiëntie. Je voorkomt fouten doordat je informatie vastlegt bij de bron.

Lees meer over ESS in onze brochure >

Manager Self Service

Betrek het middenmanagement bij HR


Wil je als HR-afdeling meer ruimte voor visie, advies en beleid? Met Manager Self Service (MSS) verleg je HR-taken naar managers. Zo kunnen ze zelf declaraties accorderen en beoordelen, zonder dat jij ertussen zit.

MSS vereenvoudigt je HR-processen. Je legt taken via onze HRM-software bij de juiste mensen, zodat jij je kunt richten op strategische HRM-werkzaamheden.

Lees meer over MSS in onze brochure >

"Door over te stappen op AFAS konden we meer dan twintig applicaties vervangen."

De digitale transformatie naar een wendbare en toekomstbestendige organisatie

Leg al je processen vast in onze HRM-software

Alles eenvoudig

Werkt je onderwijsinstelling nog veel met papieren processen en procedures met formulieren en handtekeningen? Dat kan nu allemaal in één systeem.

Alles online beschikbaar

Belangrijke HR-zaken zijn 24/7 online beschikbaar, zonder dat je daar als HR-afdeling aan te pas komt. Denk aan declaraties indienen en loonstroken bekijken.

Alles veilig in de cloud

Informatie wordt veilig en centraal opgeslagen. Ook fijn: geen hoge opstartkosten, eenvoudig beheer en de software wordt continu doorontwikkeld.

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

Iedereen regelt alles eenvoudig zelf

Met de AFAS Pocket app

 

Met de AFAS Pocket app regelen je medewerkers de belangrijkste HR-zaken gewoon via hun telefoon.

 • Declaraties
 • Loonstroken
 • Mijn gegevens
 • Urenregistratie
 • Verlof
 • Ziek melden (of beter!)

De AFAS Pocket-app is volledig geïntegreerd met de HR- en Payroll-software van AFAS. Doordat iedereen zelf zijn of haar eigen HR-zaken regelt, worden mutaties direct verwerkt en profiteert de HR-afdeling van een goede vastlegging.

Veilig in de cloud en 100% ontzorging

Leg al je processen vast in onze HRM-software

 

Security is van het grootste belang. Als onderwijsinstelling werk je met gevoelige informatie over medewerkers, docenten en leerlingen of studenten. Bij het ontwikkelen van AFAS-software staat veiligheid altijd voorop. En na de implementatie blijven we de software continu testen en updaten. We slaan alle data veilig op in Nederland, zodat de Nederlandse wetgeving van toepassing is. We doen er alles aan om jouw gevoelige gegevens veilig te stellen.

Wil jij ook slimmer werken?

Wij helpen je jouw bedrijfsprocessen te automatiseren.

 

Of bel ons direct op: 033 - 43 43 883