Automatiseer de processen van je installatiebedrijf met ERP-software

Als installatiebedrijf kun je niet zonder betrouwbare software. Je vertrouwt er je projectadministratie, offertetraject, materialeninkoop en financiële administratie aan toe. Door al die processen te automatiseren, houd je meer tijd over voor het echte werk.

 •  Verminder handmatig werk
 •  Bespaar kosten met een compleet systeem
 •  Koppel gemakkelijk je favoriete planningstool 

 

 

  150 installatiebedrijven werken al met de software van AFAS

 

Krachtige ERP-software voor installatiebedrijven

Door al je administratieve processen vast te leggen in één totaaloplossing, werken ze naadloos samen. Bonnen en urenregistratie komen terug op de juiste factuur, relatiebeheer en contracten leiden tot strakke offertes, personeelsplanning gaat altijd uit van actuele informatie over de beschikbaarheid van medewerkers.

De ERP-oplossing van AFAS is zo’n totaaloplossing. Een compleet pakket waarmee je volledig online kunt werken tegen een voordelige vaste prijs per maand.

Wat levert dat op?

 •  Informatie is altijd up-to-date
 •  Grip op je bedrijfsprocessen
 •  Meer tijd voor klanten en medewerkers

"Omdat we werken met gecontroleerde processen is er minder verspilling. Daardoor werken we niet alleen efficiënter, maar ook effectiever."

 

150 installatiebedrijven werken al met ERP-software van AFAS

Waaronder deze 6 organisaties. En daar zijn we trots op!

 

Jouw bedrijf beter laten ondernemen, dat is onze missie

Start nu met automatiseren

 
 

 

Jouw bedrijf beter laten ondernemen,
dat is onze missie

Start nu met automatiseren

 

Of maak een afspraak wanneer het jou uitkomt. 

Een bewezen ERP-oplossing

Afgestemd op installatiebedrijven

Kijk je met ons mee?

Projectadministratie

Van offerte tot factuur

 

Met de ERP-software van AFAS regel je de projectadministratie in één geïntegreerd systeem. Omdat je als installatiebedrijf projectmatig werkt, is het handig dat projecten het uitgangspunt vormen voor de planning. Iedereen in je organisatie heeft de actuele projectgegevens bij de hand. Zo kun je het budget onder controle houden en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Van inzicht in het budget, de realisatie en de facturatie tot grip op taken met workflow-management, je regelt het allemaal met AFAS ERP.

Ben je als organisatie afhankelijk van een slimme, dynamische manier van plannen? Dan hebben we gecertificeerde koppelingen met slimme planningstools.

De software in de praktijk zien?

 Maak een afspraak.

Alle financiële processen geïntegreerd

Je boekhouding van a-z in AFAS


Breng je boekhouding naar een hoger niveau met AFAS. Alle financiële processen komen samen in onze software, van het vastleggen van vaste activa en de salarisadministratie tot inkomende en uitgaande facturen. Door al die processen en taken vanuit één systeem te regisseren, weet je altijd precies hoe je installatiebedrijf ervoor staat.

Contracten en abonnementen

Loopt een contract binnenkort af? Dan geeft de software een melding, zodat je actie kunt ondernemen. Werk je met abonnementen voor vaste klanten en terugkerende klussen? Automatiseer de factuurverwerking en verwerk de omzet met één druk op de knop in je boekhouding.

 • Het systeem controleert je boekhouding met ruim 100 audits
 • Naadloze integratie van je projectadministratie en financieel
 • Leg artikelen, voorraad & vaste activa vast  
 • Automatiseer je facturatieproces met E-factureren
 • Altijd inzicht met handige dashboards

CRM is het hart van de software

Eenmalig vastleggen, altijd actueel


In CRM leg je alle informatie over je relaties vast. Behalve adressen en telefoonnummers voer je gegevens in over communicatie met relaties en contactpersonen, contracten en afspraken, projecten en dossiervorming. En dat hoef je maar één keer te doen. Door een koppeling met de KvK houd je de belangrijkste bedrijfsgegevens makkelijk actueel. Dat is ook handig voor de financiële administratie. Want die beschikt altijd over de meest actuele gegevens en heeft bijvoorbeeld inzicht in het betaalgedrag van je klanten.

 

Jouw bedrijf beter laten ondernemen, dat is onze missie

Start met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

 

 

Jouw bedrijf beter laten
ondernemen, dat is onze missie

Start met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

 

 

HRM

Medewerkers & managers regelen heel veel zelf

 

Met HRM automatiseer je de administratieve HR-werkzaamheden. Maar AFAS gaat verder: je betrekt medewerkers en managers actief bij een aantal handelingen. Ze kunnen zelf HR-mutaties registreren en bijvoorbeeld hun verlof regelen. Met de tientallen HR-dashboards zie je altijd hoe je organisatie ervoor staat.

Employee Self Service & Management Self Service zijn 24/7 voor iedereen digitaal beschikbaar, via het web en de AFAS Pocket app. Dat kun je van de HR-afdeling niet zeggen. Dat scheelt jou tijd en voorkomt fouten in de administratie.

De software in de praktijk zien?

Maak een afspraak.

Salarisadministratie

De lonen correct berekend en op tijd uitbetaald


Door alles goed vast te leggen, is de salarisverwerking een logisch gevolg van je HR-administratie. Het systeem voert standaard meer dan 130 controles uit. Dit voorkomt fouten in de loonadministratie en scheelt een hoop controletijd.

Wist je dat maandelijks ruim 3,4 miljoen Nederlanders hun loonstrook ontvangen via de salarisadministratiesoftware van AFAS?

Standaardiseer je werk in workflows

Eerst standaardiseren, dan automatiseren

 

Door de bedrijfsprocessen van je installatiebedrijf in workflows vast te leggen, zorg je ervoor dat elk proces gestructureerd, efficiënt en soms zelfs automatisch verloopt. Deze visie is essentieel voor de opzet van AFAS bedrijfssoftware. Standaard zitten er al vele workflows in AFAS ERP-software, van projectbeheer tot verlofaanvragen. De beschikbare workflows zijn makkelijk naar eigen wens in te richten. Ook kun je voor taken en controles die regelmatig terugkeren, je eigen workflows inrichten. En daar helpen we je graag bij.

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

Medewerkers regelen het gewoon zelf

Met de AFAS Pocket app

 

Even je volgende project erbij pakken voordat je wegrijdt bij een klant. Een declaratie voor extra materialen insturen terwijl je een boterham eet. De AFAS Pocket app geeft medewerkers inzicht en laat hen de belangrijkste HR-zaken zelf regelen.

Met de Pocket app van AFAS hebben ze altijd en overal toegang tot hun eigen CRM, verlof, verzuim, uren boeken en hun openstaande taken. AFAS Pocket is een standaard onderdeel van onze software. Ook geen meerkosten dus!

Koppel je favoriete software aan AFAS

Met AFAS als bron voor al je data

 

Werk je al met softwaresystemen die belangrijk zijn voor installatiebedrijven? Om de automatisering van je werkprocessen nog verder te optimaliseren, kun je die software koppelen met AFAS. Zo zorgen we ervoor, dat operationele werkprocessen naadloos aansluiten op de secundaire processen.

Vind de juiste AFAS Partner op Partner.AFAS.nl

Weet jij hoe jouw installatiebedrijf ervoor staat?

Inzicht met interactieve dashboards

Business Intelligence is een standaard onderdeel van onze software. Met meer dan 100 standaard dashboards weet je altijd hoe je ervoor staat. Zo krijg je inzicht in je financiële situatie, zie je alles wat je moet weten over je medewerkers en hoeveel offerteaanvragen er nog open staan. Business Intelligence staat klaar voor gebruik in de software van AFAS. Zonder extra kosten!

Een greep uit de standaard beschikbare dashboards

 • Contractbeheer
 • Dossier
 • Loonkosten
 • Projecten
 • Vaste activa
 • Verlof
 • Verzuim
 • Winst en verlies

Haal branchekennis in huis

 

Met AFAS haal je niet alleen software in huis, maar ook specifieke branchekennis. Zo onderhouden wij je cao en hebben wij standaard koppelingen met plansoftware.

Op deze manier kan jij je kosten efficiënt inzetten en je opbrengsten maximaliseren. Handmatig administratief werk neemt af en de kwaliteit en beschikbaarheid van stuurinformatie neemt toe. Klinkt goed, toch?

Wil jij ook slimmer werken?

Wij helpen je jouw bedrijfsprocessen te automatiseren.

 

Of bel ons op  033 - 43 43 883