Auteur: Robbert de Ruijter

Stop met zoeken, start met…

Valentijnsdag is net achter de rug en wellicht lagen bij jou de bloemen, kaarten en chocolade voor het oprapen. Meestal laat je jezelf toch overhalen iets te kopen, om die romanticus te zijn voor je partner. Liefde is immers investeren en dus soms ook hard werken.

Naarmate de jaren verstrijken, is investeren in je relatie van levensbelang om het thuis gezellig en uitdagend te houden - zo heb ik me laten vertellen. Ik noem mezelf geen expert op dát gebied, maar ik zie wel grote overeenkomsten met liefde voor je werk. 

Aan het begin van een prille relatie is alles spannend, nieuw en ben je volledig gefixeerd op je wederhelft. Bij een nieuwe baan of bijvoorbeeld een nieuw softwarepakket geldt hetzelfde. Je wordt totaal in beslag genomen door alle functionaliteiten die je eerder niet kende. Zoals wel vaker bij dates gebeurt, is het niet altijd direct de prins op het witte paard. Maar als die match er wel is, dan is het zaak om erin te blijven investeren. Dit levert uiteindelijk een mooie, langdurige liefdesrelatie op waarbij je allebei het beste uit elkaar haalt.  

Kennis

De volgende stap is om je partner door en door te leren kennen. Kennis vergaren is daarbij heel belangrijk. De liefde die AFAS Profit bij je oproept is misschien nog wat vaag en ondefinieerbaar, omdat je niet weet wat je kan verwachten. Een relatie is immers opgebouwd uit vertrouwen.

Bij onze veelzijdige opleidingen en trainingen kunnen wij helpen om je tot in de details vertrouwd te maken met onze software. Door meer kennis in huis te halen als klant van ons product, word je zelfstandiger en daarmee zekerder van jezelf zonder extra consultancykosten.

Om opnieuw in de liefdesclichés te vallen (clichés zijn vaak waar): zelfvertrouwen in je relatie is een gezonde bodem voor de weg naar een eiken huwelijk. Door tijd te steken in kennis, door middel van opleidingen, trainingen en cursussen, weet je hoe om te gaan met AFAS Profit.

De opgebouwde kennis geeft je namelijk het vertrouwen om verder te kijken. Je bent nog waardevoller voor de organisatie doordat je over je eigen werkgebied heen kijkt en je blik hebt verbreed. Je weet namelijk hoe AFAS Profit is opgebouwd en haalt zelfstandig de krenten uit de pap zoals bijvoorbeeld AFAS InSite als volwaardig intranet én het werken met automatische taken (workflows).


 Opluchting

En wat een opluchting is het te weten dat je niet meer al die datingprofielen hoeft in te vullen of bezoekjes aan de psycholoog hoeft te brengen. Hoe meer je investeert in je relatie (met je werk), hoe minder hulp je nodig hebt. Onderzoek wijst uit: 30-70-% minder consultancyondersteuning, waardoor je sneller kunt werken en veel lagere kosten hebt.

Tot slot het belangrijkste voordeel van energie stoppen in de liefde (voor je werk). Zodra je in een stabiele, leuke relatie zit hoef je niet meer te zoeken! Als je veel minder vragen hebt voor ons support center en minder hoeft te zoeken, dan levert dat tevredenheid op.

En zoals vele liefdesverhalen is het ook hier van toepassing: ‘En ze leefden nog lang en gelukkig…’.

Mijn collega’s zetten zich met liefde voor je in en ben je benieuwd hoe een dag cursus eruit ziet? Bekijk dan onze video

Kijk op onze klantportal voor ons vernieuwde aanbod of stuur mij een bericht.

Meer lezen?