Auteur: Jortijn Bijl

Standaard software zit identiteit niet in de weg

Standaard laat niets aan de verbeelding over. ´Doe maar normaal´ is ontzettend uit. Standaard is saai. Toch pleit ik voor de zekerheid ervan. Een standaard software pakket klinkt bijvoorbeeld niet aantrekkelijk. Toch is het ontzettend gebruiksvriendelijk en heeft het meer in zijn mars dan je denkt…

Hoe maak je van iets standaards toch iets authentieks? Denk aan de Hollandse pot, die met dit toch nog steeds frisse weer regelmatig op tafel staat. Een gewone hap aardappelpuree, boerenkool en een stuk worst. Maar de kok des huizes geeft zijn of haar eigen draai eraan met een lekker pittig sambal oelek stamppotje of bijvoorbeeld een tropische ananas stamppot. 

Oké, klinkt goed, maar wat heeft dit met een software systeem te maken? Net als de basis ingrediënten die je nodig hebt om van de stamppot iets eigens te maken, heb je evengoed een gedegen software pakket nodig om er vervolgens jouw identiteit aan op te hangen. 

Best-practice 
Bij AFAS richten we onze software makkelijk en snel in met gebruiksvriendelijke templates. We hebben best-practice omgevingen gemaakt waar de klant direct mee aan de slag kan. Kortom: een standaard pakket met de beste functionaliteiten. In plaats veel tijd kwijt te zijn met het inrichten en begrijpen van de software, hoeft de leverancier zich dus alleen bezig te houden met hoe zichzelf te etaleren. 

Een voorbeeld is onze ‘Sollicitant Self Service’ portal. Deze leveren we super strak aan inclusief alle standaard processen. Doordat de leverancier zich niet meer bezig hoeft te houden met hoe het systeem technisch in elkaar zit, kan hij zich richten op de presentatie van zijn bedrijf. Het eigen merk naar voren laten komen en herkenbaar zijn, geeft een extra functie aan de portal. Zie bijvoorbeeld ook de portal van Dirkzwager advocaten en notarissen. De sollicitant merkt niets van de AFAS functionaliteiten in de achterkant, maar wordt volop in de beleving van dit mooie kantoor meegenomen.

De wellicht onderbewuste angst dat jouw bedrijf dus verzandt in de software is hiermee hopelijk weggenomen. Er is alle ruimte voor het presenteren van je identiteit, met daarnaast altijd de zekerheid van toegankelijke software. Pak dus de kans om je merk te presenteren. En als je vanavond aan tafel de zoveelste standaard stamppot voorgeschoven krijgt, trek dan morgen zelf het kookschort aan!

Meer lezen?