Auteur: Nick Gies

Stage bij AFAS een ervaring op zich!

De meeste Hbo-studenten zullen het wel kennen, het einde van het 2e jaar nadert en de eerste berichten over een stage komen binnen. Begin 3e jaar is het namelijk zover, een half jaar lang een specifieke opdracht uitvoeren bij een bedrijf, of voor sommige een half jaar lang koffie halen.

Het begint allemaal bij het oriënteren, wat wil je en wat voor een soort bedrijf past bij je. Via school werd mij AFAS Software aangeraden. Een bedrijf dat ik al kende van een eerder project uit het 1e jaar. Tijdens dat project had ik een aantal contacten gelegd en met goede hoop besloot ik die maar weer eens een bericht te sturen.

Vol enthousiasme kreeg ik een bericht terug met de melding dat ik zeker weer eens een keer langs moest komen want ze hadden mogelijk nog een leuke opdracht voor me. En dat klopte, na een goed gesprek en een nachtje slapen besloot ik om het te doen, stagelopen bij AFAS Software. Als opdracht moest ik een adviesrapport schrijven over een bepaalde branche.


1 september was het zover, mijn eerste stage dag bij AFAS. Strak in pak en geheel voorzien van laptop en een mooie werkplek met twee beeldschermen was ik er klaar voor. De indruk was goed, het voelde meteen alsof ik erbij hoorde. Ik werd in het team productmanagement geplaats met als begeleider van mijn stage Henk van der Schuur. Op het eerste gezicht een echte nerd. Achteraf bleken ze dat allemaal te zijn. Echter kunnen ze zichzelf daar helemaal in vinden.

Hetgeen wat mij direct opviel was het enthousiasme van iedereen. Op ten duur stak het aan en voor je het doorhebt ga je er helemaal in mee. Naast de opdracht kreeg ik ook ruimte voor andere bezigheden. Zo heb ik verschillende cursussen mogen volgen, aanwezig mogen zijn op de AFAS Tennis Classics en ben ik mee geweest met verschillende teamuitjes. Het mooiste was nog wel de AFAS Open, de klantendagen van AFAS. Samen met een collega en cameraman gingen we als reporter op pad om mensen te interviewen en te kijken hoe het zat met hun nerdgehalte.

Naast deze leuke momenten is het ook hard werken, er wordt immers wel wat van je verwacht. Het fijne was dan wel dat wanneer ik er niet helemaal uitkwam er altijd wel iemand was die me kon helpen, niets was te veel.

Vijf maanden later, nu mijn stage erop zit kijk ik terug op een geweldig leuke tijd waarin in ontzettend veel heb geleerd. Een stage bij AFAS is een ervaring op zich en kan ik iedereen aanraden!

Meer lezen?