Auteur: Kevin Voges

Sales Automation in Profit 7

Sales van A tot Z in InSite

Een verkoper wil verkopen. Hij of zij wil zo min mogelijk tijd aan randzaken verliezen. Natuurlijk helpt het als relevante informatie goed vastgelegd en snel te vinden is. Maar dat moet dan wel zo min mogelijk moeite en tijd kosten. Profit 7 brengt deze ideale situatie een stap dichterbij: het complete salesproces (van eerste contact tot deal), gewoon in InSite.

Salesmensen zijn over het algemeen veel onderweg. Het werkt dan vertragend als ze steeds tussen verschillende systemen en omgevingen moeten schakelen om informatie te checken of op te slaan. Dubbel inloggen kost tijd, bovendien moeten de verschillende applicaties data ook synchroniseren. Hierdoor is niet altijd de meest actuele informatie voorhanden. Die situatie sluit niet goed meer aan bij de beleving van de huidige gebruikers. Zij willen tijdens hun werk net zo snel schakelen als in hun privéleven. Om dat waar te maken moeten systemen aan de achterkant goed ingericht zijn. De voorkant, waar de gebruiker de baas is, kan dan echter niet achterblijven in snelheid en gebruiksgemak.

Eén sales dashboard

Web-based werken binnen één omgeving is al heel lang de standaard. Vandaar dat wij ook al jaren geleden zijn begonnen met dat traject. Wij willen steeds meer verantwoordelijkheden in de lijn leggen en via InSite beschikbaar maken. Die koers zetten we door met Profit 7. Daarom is het complete salesproces van a tot z beschikbaar gemaakt in InSite. Het is nu mogelijk om een Sales Automation dashboard in InSite te maken die de hele sales funnel ondersteund en in kaart brengt. Salesmensen hebben dus altijd inzicht in hun eigen pijplijn, binnen één omgeving. In het verlengde daarvan heeft de salesmanager snel een goed beeld van de voortgang en resultaten van zijn team.

Flexibel inrichten

Organisaties kunnen hun workflows inrichten zoals ze zelf willen. Standaard is er in Profit natuurlijk al heel veel functionaliteit beschikbaar. Tegelijkertijd biedt de nieuwe versie alle mogelijkheden om het salesproces flexibel in te richten. Je bepaalt zelf hoe gedetailleerd het moet en welke stappen in jouw proces ondersteund worden. Door InSite af te stemmen op de specifieke processen van het salesteam voorkom je ook dat mensen toch hun eigen aanpak kiezen en web met desktop blijven combineren. 

Eenvoudig projectmanagement

Een geautomatiseerd salesproces binnen één omgeving is overigens niet alleen heel praktisch voor het verkoopproces zelf. Ook als de deal tot een project leidt, heeft de projectleider altijd zicht op alle relevante informatie. Voor het aanmaken van offertes of een begroting voor een project is het niet meer nodig in de Windowsomgeving in te loggen. Je vindt alles snel en eenvoudig terug via InSite. 

Alle tools 

De verbeteringen in Profit 7 faciliteren en automatiseren het complete salesproces. Zo beschikken salesmensen over alle tools om hun werk goed en efficiënt te doen. Ze hoeven niet meer tussen verschillende omgevingen te schakelen en kunnen alles centraal inzien. Dat betekent meer tijd voor hun kerntaak en passie: verkopen.

Meer lezen?