Auteur: Evelien Mulder

Roodlokje op avontuur

In de loop der jaren is mijn (rode) haarkleur een flink aantal tinten lichter geworden, maar aangezien er nog geen andere medewerker bij AFAS dichter in de buurt komt, vind ik dat ik nog steeds recht heb om deze titel te voeren.

Sinds ik als Succesmanager door het leven ga, zijn mijn dagen een aaneenrijging van succes. Dat zal je begrijpen. Naast al dat succes staan mijn dagen ook bol van de avonturen. Laat dat nu de titel zijn van deze blog. Ik wil jullie dan ook graag meenemen in twee van deze avonturen.

Avontuur 1: Van archiefkast naar digitaal dossier

Voor sommige jeugdige lezers zal de term ‘archiefkast’ gefronste wenkbrauwen opleveren. Google maar even! Maar geloof het of niet: veel van onze klanten hebben nog één of meerdere van die krengen op hun kantoor staan. Gelukkig zijn de meeste daar niet trots op en willen ze ervan af. De grote vraag is steeds: hoe dan? Nou gewoon bij het grofvuil zetten! Alleen schijnt die inhoud nogal van belang te zijn… Dus een iets meer doordachte oplossing is nodig.

Welke organisatie heeft geen archiefkasten en is daarmee het ideale voorbeeld? Precies, dat zijn wij. En zo geschiede. Samen met mijn collega Succesmanager Jill (Sneeuwwitje) trokken we met ons verhaal een boven verwachting volle zaal (70 dames & heren). Er moesten zelfs mensen op de wachtlijst worden geplaatst en de inmiddels geplande tweede sessie is ook al volgeboekt. Toen we eenmaal weer in onze schoenen liepen in plaats van ernaast - ze komen natuurlijk niet voor ons, maar voor ons verhaal - realiseerde ik mij dat wat voor ons zo vanzelfsprekend is, voor veel van onze klanten echt (nog) niet het geval is. Werk aan de winkel dus!

Een ochtend lang hebben Sneeuwwitje en ik de geïnteresseerde klanten meegenomen in alle mogelijkheden van het ‘digitaal dossier’. Hoe richt je het in en werk je volledig papierloos in combinatie met de AFAS Signing Service. Gezien de uitdagingen die we momenteel hebben met de inzet van onze schaarse consultants, en het feit dat we de deelnemers niet alleen willen inspireren maar ook in beweging willen krijgen, hebben we een combideal bedacht. Je volgt de inspiratiesessie en kan je vervolgens inschrijven voor de inrichtingssessie. Het bleek een top idee. Tien klanten schreven zich in voor deze eerste editie en gingen naar huis met een mooi ingericht onderdeel van het digitaal dossier (bijvoorbeeld de arbeidsovereenkomst en een digitale handtekening). De reacties na afloop waren positief en de deelnemers hebben allen voldoende handvatten gekregen om de verdere inrichting zelf op te pakken. 

Stiekem wel fijn om te merken dat je de Succesmanager uit de inhoud kan halen, maar de inhoud niet uit de Succesmanager :)! 

Een 3e, 4e of 5e sessie is niet uitgesloten. We gaan net zolang door tot al onze klanten de archiefkast bij het grofvuil hebben gezet!


Avontuur 2: Infectiepreventie

De vaccinatiegraad in Nederland daalt, dat hebben we allemaal kunnen volgen in de media (behalve onze baas Bas). Gemeente Leusden schuurt gevaarlijk dicht tegen risicogebieden als Barneveld en Woudenberg aan, maar geen zorgen: over dat maatschappelijk gevoelige punt wil ik het (nu) niet hebben.

Met infectiepreventie bedoel ik de maatregelen die een ziekenhuis moet nemen bij medewerkers die contact hebben met patiënten en zo ziektes kunnen overdragen of oplopen. Hier komt best veel bij kijken. Bijvoorbeeld in welke graad dat contact plaatsvindt. Zo moet een chirurg daadwerkelijk met zijn handen in open lichaamsholtes, maar (als het goed is) doet je fysio dat niet. Ziekenhuizen moeten per (nieuwe) medewerker nagaan welke vaccinaties verplicht zijn en dit uitvragen en vastleggen. Hiervoor bood AFAS geen ideale oplossing, maar je raadt het al: daar heb ik samen met collega Succesmanager Pim (Klein Duimpje) verandering in gebracht.

Vanaf het moment dat de sollicitant in dienst komt, kan hij of zij digitaal de vragenlijst invullen en gaat het treintje aan de achterkant bij infectiepreventie lopen. We hebben meerdere ziekenhuizen betrokken bij de pilot en dat er behoefte is aan één geïntegreerde oplossing staat vast. In sommige gevallen bleek dat artsen al aan het werk waren gegaan, maar nog niet over de juiste vaccinaties beschikten. OEPS. Hopelijk zaten zij niet in jouw lichaamsholte :).

Het is een oplossing voor een relatief kleine groep van onze klanten, slechts 40 ziekenhuizen, maar wel een die zeer gewaardeerd wordt

Meer lezen?