Auteur: Mohamed Amri

Profit 7 nog toegankelijker en eenvoudiger in gebruik

Van desktop naar web en van web naar app

Bij AFAS houden we van doorpakken, zeker bij de ontwikkeling van onze software. Door de functionaliteit voortdurend uit te breiden, zorgen we dat gebruikers kunnen doen wat ze verwachten, en liefst nog veel meer. Daarom maken we elke nieuwe versie niet alleen rijker, maar ook toegankelijker en eenvoudiger om te gebruiken. Dat geldt zeker voor Profit 7. Ik licht de uitbreiding van AFAS Pocket graag voor je uit.

In het verleden stond ERP gelijk aan zware applicaties die alleen in je backoffice draaiden. Je moest inloggen in een Windows-applicatie om ervan te kunnen profiteren. Met InSite hebben we destijds de stap naar online gezet. Deze rijke omgeving is volledig af te stemmen op de rol die iemand in de organisatie vervult. Dat zorgt voor een prettige gebruikservaring omdat je dan alleen de functionaliteit ziet die je écht nodig hebt.

Van web naar app

Met de introductie van AFAS Pocket gingen we weer een stap verder. Deze app biedt medewerkers via hun mobiele telefoon, en zonder gedoe, toegang tot de kracht van Profit. En laten we eerlijk zijn: niemand gaat meer van huis zonder hun smartphone. De huidige generatie is zo opgegroeid met apps en ook in ons privéleven kunnen we bijna niet meer zonder. Omdat we ons steeds afvragen wat klanten en hun eindgebruikers willen, kunnen we er niet omheen om nog meer mogelijkheden die we in de backoffice bieden ook via de app toegankelijk te maken. 

Snel onboarden

Zodra de backoffice goed is ingericht kun je als applicatiebeheerder met de Pocket app een zeer gebruikersvriendelijke en persoonlijke ervaring bieden. De uitrol is heel eenvoudig, waardoor medewerkers die veel onderweg zijn of niet vaak achter een pc of laptop zitten er snel van profiteren. Ze boeken dan bijvoorbeeld overal en wanneer ze maar willen hun uren. Dat geldt ook voor het doen van declaraties en het opnemen van verlof. 

Positieve cultuur bouwen

Het wordt straks nog makkelijker om gebruikers pushnotificaties te sturen over dingen die ze voor hun werk echt moeten en willen weten. Een taak, een prio-1 melding of een signaal dat het nieuwe loonstrookje beschikbaar is. Ook onderweg snel iets vastleggen of een dossieritem insturen kan razendsnel en zonder moeite. Als voorbeeld: bij AFAS hebben we een workflow ingericht om in het gebouw reparaties automatisch bij de facilitaire dienst aan te melden. Je loopt rond en ziet toevallig dat er iets stuk is. Je maakt een foto met je telefoon en stuurt deze meteen de workflow in, zodat collega’s het kunnen oppakken. Dit onderstreept dat AFAS Pocket niet alleen volledig naar eigen inzicht in te richten is. Het is ook een perfect middel om een positieve cultuur op te bouwen en te versterken. De look & feel is namelijk volledig af stemmen op je eigen huisstijl. Het is gewoon een verlengde van je bedrijf en wat je wil uitstralen.

Digitaal ondertekenen

Een andere waardevolle uitbreiding is de functionaliteit om ook in AFAS Pocket documenten digitaal te ondertekenen. Onder een contract voor een nieuwe collega of een offerte zet je onderweg een digitale handtekening. Vanzelfsprekend volledig rechtsgeldig en zonder concessies aan de veiligheid. Met AFAS Pocket heb je Profit op maat en gewoon in je broekzak.

AFAS Open

AFAS Pocket is natuurlijk maar een klein deel van de verbeteringen in Profit 7. Wil je meer weten over Profit 7 en AFAS Pocket in actie zien? Ik zie je graag bij de AFAS Open 2018!

Mohamed Amri, Manager Productmanagement

Meer lezen?