AFAS Blogt
Auteur: Reinier Eilander

Leden van het Statige AFAS Generaal

Prinsjesdag bij AFAS 2019

Citaat uit Troonrede 2019: “In het jaar dat voor ons ligt, zal er veel gebeuren wat invloed heeft op onze dagelijkse werkzaamheden. AFAS Software, het eigenzinnige familiebedrijf uit Leusden, zal zoals altijd, de impact van al deze wijzigingen op een inspirerende manier verwerken voor haar klanten… Leve de software! Hoera! Hoera! Hoera!”

Prinsjesdag 2019

Bovenstaande heeft onze Koning Willem-Alexander uiteraard niet voorgelezen. Toch is het wel handig dat jij als klant weet dat AFAS Software zich voorbereidt op alle wettelijke wijzigingen. Prinsjesdag is elk jaar weer een parlementair feestje en de normale burger weet niet altijd goed wat dit voor hem of haar betekent. In het afgelopen jaar mocht Hare Koninklijke hoogheid, Máxima, Koningin der Nederlanden, van Oranje-Nassau, mevrouw van Amsberg, maar liefst twee maal een bezoek brengen aan ons familiebedrijf in Leusden. Elk jaar is ze op de derde dinsdag in september de schitterende aanwezigheid naast onze koning Willem-Alexander tijdens de troonrede op Prinsjesdag. En die troonrede, daar willen we het met jou als AFAS-klant over hebben.

Prinsjesdag 2019 gevolgen software wet en regelgeving

Wat staat er in de troonrede?

Heeft de inhoud van de troonrede betrekking op mijn werk of op het inkomen van mijn medewerkers? Een paar feiten uit de laatste troonrede:

  • De eerste troonrede werd voorgelezen op 2 mei 1814
  • Het voorlezen van de laatste troonrede duurde ongeveer 25 minuten en wordt bijna elk jaar korter en begrijpelijker
  • De troonrede van 2019 bestaat uit ongeveer 7 pagina’s met bijna 2300 woorden

Wanneer je zelf de troonrede gaat lezen duurt dit een klein half uur en dan weet je nog niet altijd wat je precies gelezen hebt. Sterker nog, het meeste ben je alweer vergeten en je weet al helemaal niet wat dit betekent in je dagelijks werk en in het werken met de software van AFAS. Wat verandert er in Profit? Komen er nieuwe dashboards? Hoe gaat AFAS om met de nieuwe wet- en regelgeving?

De troonrede voor jou

Om dit allemaal te weten te komen organiseren we op 17 oktober opnieuw Prinsjesdag, maar dan op onze eigen AFAS manier: toegankelijk, eenvoudig, leuk en met praktische uitleg wat dit voor jou betekent in je dagelijks werk. Je krijgt als deelnemer van dit evenement een sneak preview van veranderingen die we doorvoeren in onze software. Genoeg reden dus om Prinsjesdag opnieuw te beleven. maar dan bij AFAS!

Net als andere jaren hebben we weer boeiende sprekers. Uiteraard ‘onze eigen’ Benno Welmers, cao-manager bij AFAS. Hij zal je vertellen wat AFAS voor jou als klant gaat realiseren om het toepassen van nieuwe wet- en regelgeving zo soepel mogelijk te laten lopen. Daarnaast is Frank Werger, Loonheffingenspecialist bij Deloitte, weer aanwezig en hij zal je meenemen in alle ins en outs van de fiscale- en wettelijke wijzigingen. De dag zal geleid worden door onze eigen consultants Reinier Eilander en Sylvia Ponsen. Zij staan dagelijks met beide benen in de klei en kunnen vanuit de praktijkervaring jullie vragen beantwoorden en de aanwezigen trakteren op tips en adviezen.

Tot ziens op donderdag 17 oktober bij AFAS Software in Leusden!