Auteur: Rik ten Wolde

Miljoenen investeren in je klanten, dát is pas business intelligence

Vandaag mochten we eindelijk het nieuws naar buiten brengen wat wij al een tijdje wisten: AFAS gaat een samenwerking aan met Qlik om Business Intelligence nog makkelijker, mooier en sneller aan te kunnen bieden in onze software. In november zullen we tijdens de jaarlijkse klantendagen de nieuwe versie van onze ERP-suite presenteren; Profit BI.

Prachtig nieuws voor onze klanten, want als organisatie is het enorm belangrijk om niet alleen je processen te stroomlijnen en je gegevens goed vast te leggen, maar ook wat te kunnen doen met deze informatie. Het is essentieel om goede manier managementrapportages te kunnen maken. AFAS gaat niet alleen een geheel geïntegreerde oplossing aanbieden, maar we werken vooraf ook nog eens 200 dashboards uit, zodat klanten zich hier niet druk over hoeven te maken.

Met de interactieve dashboards die de integratie met Qlik gaat bieden, wordt het mogelijk om in te zoomen op de belangrijkste informatie en te kunnen filteren waar dat nodig is. Door met interactieve dashboards te sturen op het resultaat, kun je klanten en medewerkers de aandacht geven die ze verdienen. En dat is toch het allerbelangrijkste voor een bedrijf? 


Door met interactieve dashboards te sturen op het resultaat, kun je klanten en medewerkers de aandacht geven die ze verdienen. En dat is toch het allerbelangrijkste voor een bedrijf? 

Maar wat ik diep van binnen allermooist vind, is dat AFAS deze uitbreiding kosteloos aan haar klanten aanbiedt. Een miljoeneninvestering. Voorheen betekende een koppeling met een Business Intelligence-oplossing, bij de concullega maar ook met de software van AFAS, zo maar een investering van meer dan €20.000. En dan moest je nog beginnen met het nadenken over wat je daadwerkelijk inzichtelijk zou willen krijgen. Vanaf november krijgen AFAS-klanten het kosteloos ter beschikking!


AFAS investeert in en voor haar klanten. Wat mij betreft de meest intelligente investering die je kunt doen voor je business. Een investering in de toekomst, iets wat het familiebedrijf kenmerkt. En dat maakt dat het mij zoveel voldoening geeft om hier als Marketingmanager Klantsucces ook een steentje aan bij te kunnen dragen. We're just getting started!

AFAS investeert in en voor haar klanten. Wat mij betreft de meest intelligente investering die je kunt doen voor je business.


Dit blog verscheen eerder op LinkedIn Pulse

Meer lezen?