Auteur: Naïm van der Ent

Mijn ervaringen met thuiswerken? Thuis, maar toch verbonden

Op het moment van schrijven ben ik niet in Leusden, maar lekker thuis aan het werk. Door de uitbraak van het coronavirus zijn we helaas genoodzaakt om thuis te werken. We zouden AFAS niet zijn, als we hier niet een positieve draai aan kunnen geven! Het is juist belangrijk om met elkaar positieve verhalen te delen, om zo elkaar te inspireren en positieve energie door te geven. Zo wil ik een succesverhaal met jullie delen.

Mijn dag ging van start met een kick-off via Microsoft Teams en dat in mijn T-shirt en zwembroek aan de eettafel met mijn vriendin, haha!

Tijd voor software

Onze verkoopbinnendienst (team commercie) heeft met elkaar afgesproken om deze periode als kans te benutten en zoveel mogelijk online afspraken te maken voor onze salesmanagers. Zo sprak ik met de eigenaar van een sloopbedrijf. Hij gaf aan last te hebben van de situatie rondom het virus, maar benutte deze kans ook door dingen te doen waar hij eerder niet aan toe kwam: het aanschaffen van een eHRM-systeem.

Na een fijn gesprek kwamen we samen tot de conclusie dat juist software ervoor kan zorgen dat de processen efficiënter verlopen, waardoor de rol van medewerkers verandert. Juist van administratieve naar controlerende werkzaamheden, wat ertoe leidt dat medewerkers meer tijd over hebben voor andere werkzaamheden.

Dit is precies wat we deze periode willen bereiken! Je krijgt energie als je samen met de prospect naar een oplossing gaat die AFAS kan bieden. Zo hebben we samen een online afspraak ingepland en hopen we op een succesvolle samenwerking in de toekomst.

Blijven bewegen

Omdat we nu zoveel binnen zitten is het belangrijk om in beweging te blijven. Zo heb ik voor mezelf besloten om iedere dag 8 uur te beginnen en tijdens mijn pauze een uur te gaan lopen/hardlopen. Dit kan iedereen aanraden! Na een iets te groot rondje (was precies binnen het uur terug), ben ik snel weer aan het werk gegaan! 

In de middag sprak ik met de HR-manager van een bouwbedrijf die tot nu toe al een week thuis aan het werk was. Het mooie van deze situatie is dat je een ander soort gesprekken hebt en je zo al snel een klik hebt met elkaar. Doordat we allemaal thuis zitten hebben we voor morgen al een online afspraak kunnen maken! Hoe mooi is dat!? Ook de twee administratiekantoren die ik gesproken heb hadden eigenlijk best last met het thuiswerken en zochten juist nu software om zo efficiënt mogelijk te werken. Wat is het mooi dat AFAS juist nu andere organisaties verder kan helpen.

Trots

Ik ben onwijs trots op heel AFAS dat de trein gewoon verder gaat en we ons niet laten stoppen door een virus! We gaan er een mooie en succesvolle periode van maken, waar we andere organisaties gaan helpen en werkplezier gaan gunnen en deel zoveel mogelijk positieve berichten.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe mijn thuiswerkweek verloopt? Ik ben deze week #ThuiswerkBaas van AFAS op Instagram! Bekijk daarom de laatste updates via het Instagram-kanaal van AFAS. Veel werkplezier toegewenst aan iedereen!


Meer lezen?