Auteur: Tamara Rittersma

"Invoeren als een olifant, schijten als een muis!"

Met deze uitspraak uit onze directeur Productdevelopment, Dennis van Velzen, zijn frustratie wanneer hij ziet hoeveel data onze klanten in AFAS Profit vastleggen, zonder dat ze van de output mogelijkheden gebruik maken.

Veel mensen zijn dagelijks bezig om gegevens in te voeren in onze software. Denk aan de administrateur die de facturen verwerkt, de verkoper die een nieuwe klant toevoegt, de magazijnmedewerker die de voorraadmutaties verwerkt en de projectmedewerkers die uren boeken.  Maar wat doe je met al deze gegevens? Is het alleen maar vastlegging, of gebruik je de data ook voor analytische doeleinden? 

Analyseren van data

Je kan de hele dag data invoeren maar als je ze niet analyseert, heb je er uiteindelijk niets aan. Juist door het bekijken van het resultaat krijg je inzicht in de processen van de organisatie. Door middel van analyses leg je verbanden tussen de gegevens, kan je het belang van de invoer bepalen en daardoor processen beter sturen! 

Haal eruit wat erin zit!

Wij helpen je graag op weg om uit Profit te halen wat erin gestopt wordt! Zo gaat het Kennis en Contentteam je helpen door verschillende analyses te bouwen en te verbeteren. Denk daarbij aan een gebruiksanalyse waarmee de applicatiebeheerder inzicht heeft in de rechten van medewerkers, een Financieel Management analyse voor de CFO en een analyse van de Pensioeninrichting waarmee de salarisadministrateur inzicht heeft in de premieberekening.

Daarnaast gaan we aan de gang met:

  • Een video met inspiratiepunten over het gebruik van analyses.
  • Het samenstellen van twee nieuwe Analyse cursussen: één voor HRM en één voor het bedrijfsleven.
  • Het nalopen en verbeteren van de help onderwerpen.

Van muizenkeutels naar olifantenpoep

Het invoeren van gegevens is geen probleem, het analyseren ervan hoeft dat ook niet te zijn! Wil je weten hoe de inschrijvingen voor je evenementen lopen? Wat de opbrengst is van een project op basis van de voor- en nacalculatie? Door gebruik te maken van analyses krijg je het allemaal in hapklare brokken voorgeschoteld!

Zo maak je van muizenkeutels olifantenpoep…

Meer lezen?