Auteur: Nieke Dorland

Je HRM-zaken tot in de puntjes geregeld

Nieuw in Profit 21

Het HRM-werkveld is continu in ontwikkeling. De samenleving verandert en dat zie je terug in wetten en regels. Voorbeelden daarvan zijn de nieuwe regels voor ouderschapsverlof en de toegenomen aandacht voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Met de huidige brandstofprijzen zijn ook de reiskosten weer onderwerp van gesprek. Dit heeft niet alleen impact op de HR-afdeling van organisaties. Het beïnvloedt ook onze software. Wij willen het voor alle betrokkenen zo makkelijk mogelijk maken. In Profit 21 hebben we weer een paar mooie stappen gezet.

Ouderschapsverlof opnemen, in één keer goed

Vanaf augustus kunnen ouders betaald ouderschap opnemen. Dat is heel fijn, maar alles daar omheen moet wel goed geregeld zijn; voor de werkgever én voor de medewerker. Zo’n wijziging heeft een einddatum en er zijn rechten aan gekoppeld. Momenteel moet je bij het inregelen nog een reminder instellen om de mutatie na het verlof weer terug te zetten. In de praktijk betekent dat dus twee mutaties. In Profit 21 hebben we daar een oplossing voor bedacht. De regel wordt automatisch teruggezet. Je hoeft dus niets meer in je agenda te zetten. Ook de kans op fouten is zo kleiner. Bovendien heb je altijd overzicht op hoeveel rechten er nog zijn. Deze functionaliteit is ook zeer nuttig bij andere tijdelijke wijzigingen. 

Dienstreizen declareren, gewoon een kwestie van klikken

Als je veel dienstreizen maakt, gaat er best veel tijd zitten in het declareren van de reiskosten. Stel dat je een leraar bent die een stagiair bezoekt en op meerdere locaties lesgeeft. Of als thuiszorgmedewerker verschillende adressen per dag bezoekt. Declareren betekent dan vaak je agenda erbij pakken en checken waar je ook weer was. Zeker als je veel dezelfde reizen maakt, zit je er niet op te wachten om steeds weer dezelfde gegevens in te voeren.

In Profit 21 hebben we een mooie slag geslagen. Je kunt dienstreizen nu als favoriet opslaan. Deze favorieten komen in een tabel en maken declareren echt eenvoudig. Zeker als je de AFAS Pocket App gebruikt, kun je je reis al gedeclareerd hebben voor je weer thuis bent. Deze nieuwe functionaliteit is superinteressant voor branches waarin mensen veel op pad zijn met hun eigen auto. In Profit 21 is het declareren van je reiskosten dus echt een kwestie van een muisklik of een tap op je smartphone. Dat is wel zo makkelijk voor werkgevers en medewerkers! En daar doen wij het voor.

 

Meer lezen?