Auteur: Roos Nolet

Hoe word je in twee maanden Profit Baas?

Je wordt gebombardeerd tot AFAS Profit Beheerder. Wat nu?! Je kent AFAS wel van AZ, AFAS Live of het AFAS Circus theater en van onze software, maar wat dit voor jouw bedrijf voor mogelijkheden biedt is nog een vraagteken. Geen paniek! Wij hebben het Traineeship Succesbeheer in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat jij een ware Profit Baas wordt.

Tijdens dit traineeship zien wij jou als AFAS-medewerker. Je mag vijf dagen per week het pand betreden. Je krijgt een tag waarmee je toegang krijgt van de parkeergarage in de kelder tot aan het Profitnesscenter op de vierde verdieping. Twee maanden lang zul je ondergedompeld worden in de wereld van AFAS Software. 

  Is het een soort AFAS-School?

Nee. We verplichten je in principe nergens toe. Het enige wat we van je vragen is inzet zodat wij samen jouw kennis kunnen opschroeven! Het Traineeship heeft een vaste planning van ongeveer drie dagen per week. De rest van de dagen mag je ook bij AFAS aan de slag, je bent vrij om dit zelf in te richten. Tijdens de vaste dagen volg je inspiratiesessies van bijvoorbeeld Piet Mars (één van de oprichters van AFAS), Bas van der Veldt (algemeen directeur) of Martijn Delahaye (marketing directeur). Zij geven je onder andere een beeld van de bedrijfsprocessen binnen AFAS en hoe deze in onze eigen software zijn geborgd. Naast dit kijkje in de keuken krijgen jullie wekelijks een consultant tot je beschikking die je gaat helpen met het uitdenken van jouw bedrijfsspecifieke processen. Op de rest van de dagen zit je op onze Academy tussen AFAS-medewerkers om door middel van zelfstudie onze reguliere cursussen te volgen en te werken aan je Kees die je aan het eind van het traineeship mag presenteren in ons theater.

  Kees?!

Om beslagen ten ijs te komen vragen we je om voorafgaand aan het traineeship na te denken over de processen die je binnen jouw bedrijf zou willen aanpakken. Wil je jouw HR-manager verlossen van een sollicitatieproces per mail? Ben je van plan een sponsorportaal op te zetten? Neem je liever afscheid van jullie salestraject in losse Excellijsten en wil je dit meteen integreren in ons intranet ‘"InSite"’? Schitterend! Dan is dat jouw Kees.

  Wie is er al Profit Baas geworden?

Inmiddels is er al een heel aantal beheerders via het traineeship opgeleid. Onder anderen ook Jeroen en Saskia van het bedrijf Repay Payroll. Zij hebben zich bijvoorbeeld gefocust op het inrichten van hun applicatiebeheerprocessen en het herindelen van hun organigram. Jeroen: "Door veel ons gezicht te laten zien wisten mensen wie we waren en hebben we nóg meer mogen leren". Dat is ook zeker wat ik je wil aanraden: spreek zoveel mogelijk medewerkers aan.

  Praktische zaken?

Je broodtrommel kun je in elk geval thuislaten, je mag aanschuiven bij ons lunchbuffet. Verder krijg je van ons een laptop en een rugzak met nog wat handige gadgets. Het pand is dagelijks van 07:00 - 21:00 geopend en je kunt op elk moment van de dag gebruik maken van ons fitnesscenter. Na acht weken hopen we dat jij volgestopt met inspiratie en Profit kennis onze deur uit loopt!

Wil jij dit ook? Schrijf je dan in!
Meer lezen?