Auteur: Leonie Brunekreef

Hoe stoppen met iets succesvols leidt tot nieuwe kansen

Bekijk, beluister of lees de Beter Ondernemen Insights

Vier bekende personen die ieder twintig minuten hun verhaal doen zonder hulp van een PowerPoint op het podium van een goed gevuld theater in een huiselijke setting. Dat wás het concept van de Beter Ondernemen Show. Deze middagen waren altijd drukbezocht en scoorden goed bij het publiek. Toch zijn we ermee gestopt. Waarom? En hoe nu verder?

De Beter Ondernemen Show had als doelgroep ondernemers, HR- en financieel managers die AFAS Software nog niet goed kenden. Zij hadden een inspirerende middag en ontvingen na afloop ook nog volop content om te lezen en bekijken. Het was een heel leuk event en we kregen ook hele leuke reacties. Toch bereikten we op een gegeven moment niet meer de beoogde doelgroep. De tijd en energie zat vooral in het vullen en organiseren van de show, terwijl de inhoud van het evenement het meest waardevol bleek. Vandaar dat we hebben besloten om het op een andere manier aan te pakken. 

Daar is Beter Ondernemen Insights uit ontstaan: diepgaande interviews van 20 minuten met ondernemers, HR- en financieel managers, over zaken waar zij in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgen. Je kunt ze ‘consumeren’ zoals je wilt: bekijken, beluisteren of lezen, want ze zijn beschikbaar als video, podcast én artikel. We hangen gesprekken niet meer aan één thema op, maar interviewen de persoon in kwestie over een onderwerp dat goed bij hem of haar past. We zoeken niet per se de grote namen om te interviewen –  daar is vaak al genoeg over bekend – maar we zijn vooral op zoek naar ondernemers met een inspirerend verhaal, dat nog niet overal is verteld. Staat de directeur van een bedrijf al vaak op een podium, dan vragen wij juist de HR-manager die je nog niet overal ziet. 

Er staan nog voldoende thema’s op ons wensenlijstje. We willen altijd graag het levensverhaal van een ondernemer horen. Maar ook thema’s als het zoontje van de baas zijn, familiebedrijf versus corporate, hoe ontwikkel je je eigen bedrijfscultuur of hoe houd je je business model actueel vinden we interessant. Het gaat ons niet zozeer om de grote trends, maar meer om onderwerpen waar ondernemers morgen mee aan de slag kunnen. De geïnterviewde kan zowel bij een klant werkzaam zijn als bij een bedrijf dat we nog niet kennen. Het gaat om het mooie verhaal en wat we daar van kunnen leren. 

En de show? We hebben ons theater in Leusden verruild voor AFAS Live in Amsterdam. Zo kunnen veel meer mensen deze inspirerende avond meemaken. In samenwerking met RTL Z organiseren we daar op 3 juli de Ondernemersshow. Een groots event, met op het podium onder meer cabaretier Guido Weijers, klantenexpert Jos Burgers, breindeskundige Margriet Sitskoorn, DJ Julian Jordan en Bas van der Veldt, onze CEO. Het wordt een avond vol kennis, inspiratie én humor, met bijzondere verhalen, tips en inzichten van succesvolle ondernemers en deskundigen. 

Bekijk, beluister of lees hier de eerste Beter Ondernemen Insights: een interview met Hans van Leeuwen, HR-manager bij schoonmaakbedrijf Asito, over diversiteit en inclusie. We zijn reuzebenieuwd naar wat iedereen van de nieuwe opzet vindt. Daarom zien we graag je mening hieronder! 

Leonie Brunekreef, Marketingmanager Evenementen bij AFAS Software 

Meer lezen?