Auteur: Bas Rozendal

“Goedemorgen, welkom bij AFAS”

Nu nog prettiger geholpen worden via de telefoon!

Als je een vraag over AFAS hebt - en je vindt het antwoord niet in het Help Center of bij de veelgestelde vragen - kan je een incident insturen of ons bellen op 033-4343888. Onze Customer Support helpt je graag verder. Dit doen ze het liefst zo efficiënt en klantvriendelijk mogelijk. Dat is fijn voor jou en voor ons. Jij moet dus snel de juiste persoon aan de telefoon krijgen. Omdat dit zo’n 120.000 keer per jaar gebeurt, stroomlijnen we dat proces natuurlijk zoveel mogelijk. Sinds begin dit jaar hebben we een grote, nieuwe update doorgevoerd in ons telefoonsysteem. En dit kun jij hiervan merken!

Met het nieuwe systeem is één ding in ieder geval niet veranderd. Als je Customer Support belt, controleren we automatisch of het telefoonnummer van een bekende contactpersoon is (check op klant.afas.nl/bellen hoe dat ook weer zit). Dat deden we al en doen we nog steeds. We weten natuurlijk heel graag wie we aan de lijn hebben, maar toch doen we deze check vooraf voor de veiligheid van onze data en jouw privacy. Zo komen jouw bedrijfsgegevens niet in verkeerde handen.

Altijd iemand aan de lijn

Als je geen contactpersoon bent, hangen we echt niet op. Je komt dan in contact met ons Customer Flow team. Zij kijken wat er aan de hand kan zijn. Als je bijvoorbeeld niet geregistreerd bent of het telefoonnummer klopt niet, vertellen ze hoe je dat kunt oplossen. Je krijgt dus altijd iemand aan de lijn om je te helpen.

Spreek je vraag in

Wat wel anders is, is de stem die je oproep beantwoordt. Dit is geen robotstem meer. Dat vonden we niet persoonlijk genoeg en paste niet bij onze AFAS-uitstraling. Vervolgens willen we graag weten of het een nieuwe of bestaande vraag betreft. Bovendien kan je ook meteen het onderwerp van je vraag via spraakherkenning inspreken. Lekker makkelijk en direct.

Doorwerken in de wachtrij

Het komt voor dat het even druk is bij de Supportafdeling. Bijvoorbeeld in de week van de salarisverwerking is er op sommige momenten piekdrukte. Dan sta je vaak even in de wacht. Onze wachtmuziek is heel fijn, maar niet te lang natuurlijk. Bovendien heb je genoeg te doen. Daarom kan je na drie minuten kiezen om teruggebeld te worden. Je behoudt dan je plek in de wachtrij en verliest geen tijd tot je geholpen wordt.

Als er trouwens een storing op AFAS Online is, melden we dat meteen aan het begin. Dan verwijzen we naar afasstatus.nl waar je alle informatie vindt. Je kan dan direct je telefoonnummer achterlaten om SMS-updates over de voortgang van de storing te ontvangen.

AFAS algemeen

Het nieuwe systeem ondersteunt niet alleen onze eigen klanten. Ook mensen die het algemene nummer van AFAS (033 43 41 800) bellen, willen snel hun doel bereiken. Via spraakherkenning spreek je gewoon de afdeling in die je wilt spreken, bijvoorbeeld Commercie of Sales en je wordt doorverbonden. Je komt dus snel waar je wilt zijn. Als de afdeling niet helemaal duidelijk is, is er niets aan de hand. Dan volgt automatisch het klassieke keuzemenu.

Of je nu een vraag hebt voor Support of meer wilt weten over een offerte, we helpen je altijd zo goed mogelijk. En dan is het fijn dat we snel weten wie je bent en wat je vraag is. Zo word je prettiger, professioneler en sneller geholpen en kan je snel door met je werk.

Verbetertips?

We willen de communicatie met onze klanten altijd verbeteren. Daar investeren we veel in. Als jij nog dingen tegenkomt die beter of anders kunnen, horen we het graag. Dat kan je melden via de optie ‘verbetersuggestie’. Maar je kan natuurlijk ook gewoon bellen!

Meer lezen?