Auteur: Jortijn Bijl

Gaat het nog wel om de software? Of gaat het om de beleving?

Het is maandagmorgen en je stapt dat grote pand van AFAS binnen. Het is tijd voor een dagje cursus, maar hoe relaxed dit ook is, het is en blijft een maandag.

Je klikt wat door het pakket, volgt wat instructies op, drinkt een kopje koffie met iets lekkers erbij en dan is de ochtend al weer doormidden.

Watertandend kijk je uit naar de lunch die rond 12 uur voor je is geregeld, totdat de docent ineens een ontzettend boeiend verhaal vertelt.

Een verhaal over wat nu de gedachte is achter waarom je dingen doet zoals je ze doet. Een verhaal over grip op de processen, de prachtige analyses en hoe je daarmee kunt sturen. Dat je geen tijd meer nodig hebt voor ingewikkelde taartdiagrammen in Excel, maar kunt genieten van échte taart.

Ineens mag die lunch wel een uurtje of twee op zich laten wachten!

Nu ik een aantal maanden bij AFAS als consultant aan de slag ben, merk ik dat het misschien niet meer zo gaat om de software, maar dat het steeds meer gaat om de beleving. Dat onze software goed of geweldig is, dat weten we. Dat er nog veel wensen zijn in de markt, weten we ook. Maar wat is nu de meerwaarde van een AFAS Consultant?

Immers, een omgeving inrichten op basis van een vorig softwarepakket kan, met een beetje studeren, iedereen wel. Maar als je dat wenst, dan had je beter het oude pakket kunnen blijven gebruiken.

Vanaf het cursuslokaal tot bij onze klanten, laten wij zien dat het anders kan. Laten wij zien, dat je met Profit van goed naar geweldig kunt. Niet door zaken in te richten, maar door het vertellen van ‘ons verhaal’.

Door te laten zien dat als je administratieve processen digitaliseert, je echt gewoon meer tijd kunt besteden aan zaken die écht leuk zijn, of soms zelfs waar je voor opgeleid bent.

Een AFAS Consultant maakt het werk leuk, brengt gekkigheidjes aan in bijvoorbeeld InSite, past de ‘best practice’ toe waardoor kleine organisaties voorbeeld nemen aan de grote of zelfs andersom en inspireert vooral met visie.

 Laten zien dat je van goed naar geweldig kunt is geen vak, het is een missie!


Meer lezen?