Auteur: Martijn Delahaye

Forward Thinking Leadership: een held komt het helder uitleggen

President Barack Obama komt naar Nederland voor leiderschapsseminar in AFAS Live

Als je bij een ambitieus bedrijf werkt, dan mag je best grote dromen hebben. Maar je moet nog maar afwachten of die dromen dan ook daadwerkelijk uitkomen. Laat ik niet te zweverig doen; het is waar dat je met hard werken en doorzettingsvermogen grote dromen kunt waarmaken. Een groot spreker zei al eens: “We proved that we are still a people capable of doing big things and tackling our biggest challenges.” Het zijn de woorden van Barack Obama. En hij heeft gelijk; we kunnen grote uitdagingen de baas zijn. Neem een uitdaging om de 44e president van de Verenigde Staten naar Nederland halen om te speechen op een leiderschapsseminar. Een bijna onmogelijke opdracht. Maar kunnen we dat? Yes, we can!

Niemand minder dan Barack Obama himself zal op 28 september a.s. slotspreker zijn tijdens het seminar 'Forward Thinking Leadership'. AFAS Software organiseert dit seminar samen met DenkProducties. Ook zal het seminar waar hij – naast andere nog bekend te maken topsprekers – aanwezig is, plaatsvinden in ‘ons ’AFAS Live', te Amsterdam. Naast Obama staat ook Bas van der Veldt, CEO van AFAS op het podium. Uniek toch? Zonder valse bescheidenheid is dat best iets waar we met alle ruim 450 medewerkers van AFAS Software behoorlijk trots op zijn.


Niet te ‘democratisch’

Een seminar over Leiderschap met een van de meest geweldige leiders van de wereld. Waarom is het thema Leiderschap voor ons als ICT-bedrijf eigenlijk van belang? Software-implementatie is idealiter niet een al te ‘democratisch’ proces. Zo’n traject draagt bij aan IT-optimalisatie en bovenal verandering. Als te veel mensen zich hiermee bemoeien, dan kan dit nog wel eens verlammend werken – want geen enkele medewerker of afdeling wil veranderd worden. Daarom heb je voor deze processen sterke leiders nodig die de software-implementatie kunnen doorvoeren. Inspirerend ondernemerschap en zogenoemd ‘Forward Thinking Leadership’ zijn vaardigheden die voor deze voorlopers vereist zijn om veranderingen te kunnen doorvoeren. Het zijn competenties die aansluiten bij hoe wij elke dag met onze klanten samenwerken en die centraal staan tijdens het seminar. Want waarom kan een excellente leider vooruitgang boeken waar veel anderen falen? Gerenommeerde leiders die op het podium zullen verschijnen, beschikken over het antwoord en gaan leidinggevend Nederland inspireren. Het zijn allen ‘Forward Thinkers’; ze hebben de vaardigheid om mensen mee te nemen in de reis naar een betere toekomst.

Voortdurend veranderen zit in ons DNA

Ik hoor het wel eens om me heen: AFAS maakt zich hard maakt voor verandering en innovatie, omdat ze door haar commerciële succes de luxepositie heeft om hiermee bezig te zijn. Het zijn juist de constante verandering, flexibiliteit en innovatie waar wij voortdurend op inzetten die aan de basis liggen van onze groei en succes. Niet andersom dus. We dragen onze visie om jezelf continu uit te dagen en te ontwikkelen graag uit. Voortdurend proberen we ondernemers te inspireren om het beste uit de software, zichzelf en de organisatie te halen. Toch is het zelfs voor ons bijna onwerkelijk dat het gelukt is om Barack Obama zijn inzichten te laten geven over leiderschap in een snel veranderende wereld. Maar deze ultieme inspirator is het wereldwijde symbool voor de innovatie en het strategisch leiderschap waar AFAS Software zich graag mee verbindt. Daarom is hem uitnodigen niet alleen een behoorlijk ambitieuze stap, maar voor ons ook een hele logische. Obama zei al dat we zelf de verantwoordelijkheid moeten pakken als we iets willen veranderen. “We are the change we seek.” En zo is het. Die voortdurende drang om te innoveren op basis van leiderschap zit niet alleen bij hem, maar ook bij ons in het DNA. Daarom heten we de voormalige president van de Verenigde Staten op 28 september met (behoorlijk veel) gepaste trots welkom.


Meer lezen?