Feest met een traan

Ik heb bij deze AFAS Tennis Classics een dubbel gevoel. Het is tijd voor een feestje want vijftien keer zo’n geweldig evenement neerzetten is niet niks, maar het is tevens de laatste AFAS Tennis Classics. Na vijftien jaar als partner van de Classics en acht jaar hoofdsponsorschap stoppen wij er mee.

Emotioneel vind ik het lastig, want wij houden oprecht van de AFAS Tennis Classics en doen dit met liefde. Als je ziet tot wat voor prachtig evenement dit in vijftien jaar is uitgegroeid, hoeveel mooie momenten we met elkaar hebben beleefd en wat voor hechte band we opgebouwd hebben met alle medewerkers……

Zakelijk echter sta ik honderd procent achter de beslissing. Het is voor AFAS tijd voor een nieuwe stap. Om maar een metafoor uit de sport te gebruiken: wij stoppen op ons hoogtepunt. We hebben er als AFAS alles uitgehaald en onze doelstellingen meer dan gehaald. De AFAS Tennis Classics heeft ons geleerd hoe belangrijk emotie is binnen sponsoring. We hebben als pioniers samen met Jacco een inspirerend zakelijk netwerkevenement neergezet.

We blijven het zoeken in de emotie. AFAS Software verkoopt administratieve software. Klinkt er iets saaier en stoffiger? Vanaf januari gaat de Heineken Music Hall AFAS Live heten. Net als sport en theater is muziek pure emotie, mensen worden er door geraakt. Muziek is een taal die we allemaal begrijpen. Met AFAS Live zien we ongelofelijk veel mogelijkheden om unieke en onvergetelijke ervaringen met onze relaties te delen. We doen straks dus voetbal (AZ), theater (AFAS Circustheater) en muziek (AFAS Live).

Maar dit! Dit ga ik missen, zeker weten. Het is notabene mijn eerste jaar als directeur marketing bij AFAS en dan direct dit afscheid. Emotioneel, voor mij als persoon, blijft het een lastige. De ratio zegt; zakelijk is het tijd voor iets nieuws. En soms moet je een zakelijke beslissing nemen.

Heel veel plezier bij de laatste AFAS Tennis Classics en laten we er opnieuw een feestje van maken.

Martijn Delahaye, Directeur Marketing & Communicatie AFAS


Meer lezen?