Auteur: Kevin Voges

Direct uren boeken op basis van jouw agenda

Makkelijker wordt het niet!

Voor veel mensen is uren boeken bepaald geen favoriete bezigheid. Het is eerder een 'moetje', noodzakelijk kwaad en mensen stellen het vaak zo lang mogelijk uit. Met het risico dat het uitzoekwerk nog langer duurt. Je moet dan namelijk eerst nog je agenda met alle afspraken volledig doorspitten. Als je dat puzzelwerk gedaan hebt, volgt het overtikken. Op de AFAS Open laat ik je zien hoe dat veel makkelijker en sneller kan.

Uren boeken is één van de meest gebruikte functionaliteiten in onze software. In vrijwel elke sector of functie moeten mensen hun werktijd verantwoorden. Natuurlijk hebben we dit proces in het verleden al gestroomlijnd, bijvoorbeeld met stapelboeken. Zo boek je meerdere uren op een dag tegelijk. Toch hadden we het idee dat het nog makkelijker en vooral leuker kon. Het vertrekpunt daarbij is eenvoudig: je eigen agenda of kalender.

Uren slepen

Tot nu toe betekende uren invoeren, worstelen met twee schermen. Eén om te zien wat je wanneer hebt gedaan en InSite om de uren in te voeren. Onnodig veel werk dus. En daar houden we bij AFAS niet van. Met Profit 11 maken hier een einde aan. Door middel van drag & drop-opties zet je afspraken heel eenvoudig over naar geboekte uren. Het is niet langer nodig om begin- en eindtijden of pauzes handmatig in te voeren. En als een afspraak achteraf wat langer of korter duurde of naar een andere dag verzet is, levert dat ook geen probleem op. Je versleept het blokje van de afspraak met je muis eenvoudig of maakt het langer of korter. 

Direct kosten boeken

In eerdere versies kon je alleen kosten per week verantwoorden. Omdat we kosten boeken nu in de nieuwe lay-out mogelijk maken, kun je indien gewenst meerdere kosten per dag boeken. Dit alles via dezelfde interface waarmee je ook al razendsnel je uren boekt. Je hebt bovendien altijd een overzicht, bijvoorbeeld over de hoogte van het bedrag of de status: nog wachten op goedkeuring of al uitbetaald. Nog een goede reden om zo snel mogelijk met het nieuwe uren boeken aan de slag te gaan!

AFAS Open

Wil je meer weten over eenvoudig uren boeken in Profit 11 en zien hoe het werkt? Ik zie je graag bij de AFAS Open!

Heb jij je al ingeschreven? 


Meer lezen?