Auteur: Mohamed Amri

Definitieve doorbraak AFAS Pocket

Nu al de nr. 1 business app van Nederland

2018 was het jaar van de doorbraak van AFAS Pocket. Begin 2018 waren er 40.000 dagelijkse gebruikers en eind 2018 was dat aantal gegroeid tot 400.000(!) gebruikers. Bovendien staan we momenteel vol trots op nummer 1 in het rijtje van beste business apps in de App Store. Wat vorig jaar nog een droom was, is nu realiteit. Dat betekent bij AFAS maar één ding: vol door! Van die doorontwikkeling laat ik je tijdens de AFAS Open 2019 graag wat vette dingetjes zien. We hebben daarmee weer mooie stappen gezet richting onze ultieme droom: AFAS Pocket in de broekzak van elke werkende Nederlander.

In alle branches waarin we actief zijn, van zorg en onderwijs tot bouw en overheid, gebruiken de medewerkers van onze klanten AFAS Pocket om verlof aan te vragen, declaraties in te dienen, taakjes af te handelen of gewoonweg even hun loonstrook te checken. Dit alles doen ze eenvoudig en veilig via hun eigen smartphone. En die ontwikkeling gaat echt niet meer stoppen. Hoewel we inmiddels rond de half miljoen gebruikers zitten, zijn we nog lang niet klaar. Eind 2019 willen we het werkende leven van één miljoen gebruikers makkelijker maken. Als je bedenkt dat er op dit moment ruim 1,8 miljoen AFAS gebruikers zijn, is die potentie er zeker. 

Nog lekkerder werken

Als ik eerlijk ben, heeft deze razendsnelle groei mij een beetje verrast, we wisten niet dat de behoefte zó groot was. Tegelijkertijd is het voor ons de bevestiging dat we op de goede weg zitten. En dus zetten we een tandje bij en blijven vette features toevoegen aan de Pocket app. Bijvoorbeeld het inzien van projecten, maar ook een volwaardige zakelijke chatfunctie en de mogelijkheid tot het, rechtsgeldig, digitaal kunnen ondertekenen met je vingerafdruk of Face ID. 

Personalisatie 2.0

Veel bedrijven willen dat hun medewerkers overal en nergens bereikbaar zijn. In dat geval moet je wel zorgen voor goede tools en dat ze via hun smartphone hun werkzaken snel en zonder gedoe kunnen regelen. En dit alles binnen een herkenbare omgeving, waar alles voor zich spreekt. Pocket is daar ideaal voor, maar is wel echt ‘AFAS’. We zijn hard bezig de app volledig op de wensen van onze klanten af te stemmen, van onboarding tot personalisatie 2.0. Zodat de app echt een verlengstuk van het bedrijf zelf wordt. 

Cultuurdingetje

Extra voordeel hiervan is dat bedrijven met de Pocket app ook meteen hun bedrijfscultuur versterken. Met de app hebben bedrijven een tool in handen waarmee ze laagdrempelig alle collega’s lekkerder kunnen laten werken, onderling nieuws kunnen delen en dat in een herkenbare omgeving. Zo helpt AFAS Pocket om collega’s betrokken te houden ook als ze niet elke dag op kantoor zijn.

AFAS Open

Op de AFAS Open vertellen we alles over de nieuwe en verbeterde functionaliteit die de nieuwste versie van onze software, Profit 11 biedt. En natuurlijk komt Pocket hierbij ook aan bod. Wil je alles weten over Profit 11 en AFAS Pocket in actie zien? Ik zie je graag bij de AFAS Open!Meer lezen?