Auteur: Rik ten Wolde

De Dag van de AFAS beheerder, een paar procentjes beter...

Wat hebben we geleerd van vorig jaar?

De Dag van de AFAS Beheerder. Vorig jaar ‘overkwam’ ons dit een beetje. We wilden graag een gave dag voor de AFAS beheerder met inspiratie, visie en praktische tips. Waarom? Omdat de AFAS beheerder écht belangrijk is voor organisaties. Het is de persoon die in veel gevallen het succes maakt of breekt van het maximale rendement bij de klant. Bovendien denken we dat deze groep nog veel meer uit hun werk kan halen. Door zich verder te specialiseren en nog meer op te stellen als ‘business partner’ om zo het succes van de organisatie waar hij of zij werkt mede te bepalen.

Om de beheerders te bereiken planden we een dag in november 2016, met stilletjes de hoop dat we 200 mensen bereid konden vinden naar Leusden af te reizen. Na de eerste uitnodiging moesten we deze verwachting echter flink bijstellen; het liep stórm! Uiteindelijk hebben we 4 dagen ‘moeten’ organiseren waarop we uiteindelijk in totaal zo’n 1000 beheerders mochten verwelkomen.

De eerste pannenkoek mislukt altijd. Toch?

Vooropgesteld: volgens mij waren 'we' allemaal tevreden over de eerste 'Dag van de AFAS Beheerder'. Wat hing er een goede sfeer! En dat bleek ook wel uit de evaluatie die we achteraf deden. Gemiddeld gaven de bezoekers een 8 aan het evenement. Niet slecht voor een eerste keer!

Noem ons gerust streberig; maar wij gaan liever voor de 9 of de 10. We vinden dat je dat van ons mag verwachten. Daarom hebben wij goed gekeken naar de feedback van vorig jaar en het dit jaar het wat uitgebreider aangepakt!

Niet iedereen is hetzelfde

“Leuk initiatief, veel animo, veel diversiteit en niveauverschillen in beheerders.” 
- Michelle

Uit de evaluatie bleek dat sommigen de laagdrempelige informatie en praktische tips het meest op prijs stelden, en dat voor hen de deepdives minder aansloten op de verwachtingen. Maar tegelijkertijd waren er net zoveel beheerders die precies het omgekeerde vonden: “We hadden nog wel wat meer willen zien over autorisatie en signalen; dit gedeelte was voor ons veel te kort!”. Oftewel: beheerders komen met verschillende verwachtingen en er is verschil in ervaring en niveau. 

Daarom introduceren we speciaal voor de beginnende beheerder een ‘instap’ Dag van de AFAS beheerder. Uitermate geschikt voor degenen die er vorig jaar niet bij waren of voor hen die nog maar net als beheerder gestart zijn!

HRM en ERP

“Misschien een volgende keer verschillende dagen voor HRM en ERP?”
-
Rian

Iets minder dan de helft van onze klanten gebruikt onze software om de processen rondom de mensen in de organisatie te automatiseren. De HRM- en Payrollprocessen dus. Iets meer klanten gebruiken de hele ERP-suite; zij gebruiken bijvoorbeeld naast HRM ook Financieel of Ordermanagement. De beheerders van deze verschillende organisaties hebben dan ook verschillende uitdagingen en doelen.

Om dieper in te gaan op processen waar onze beheerders mee te maken krijgen hebben we een dag gewijd aan de ERP-klanten en een andere dag aan de HRM-klanten. Met op elke dag een op de doelgroep afgestemde doelgroep.

Méér, méér, méér

“Volgende keer heb ik weer een blocnote mee. De informatie is zoveel dat er al snel zaken op de achtergrond raken en dat zou jammer zijn.”
-
Hennie

De eerste dag van de AFAS beheerder was eigenlijk meer een middag van de AFAS beheerder. Starten met een overheerlijke lunch en tussen 5 en 6 weer in de auto. Maar wat kun je nou helemaal vertellen in die korte tijd? Tegelijkertijd willen we mensen niet helemaal murw beuken met informatie; we willen het vooral behapbaar houden.

Om hierop in te springen hebben we ervoor gekozen om het laatste blok van de dag – na 3 plenaire presentaties -  op bouwen uit 4 deelsessies. Hier gaan we écht diep in op een onderwerp dat jou het meeste aanspreekt. Vind je alle break-outs interessant of zit de break-out van jouw keuze al vol? Dan registreren we deze natuurlijk op video en kun je deze achteraf bekijken.

Filerijden is voor niemand leuk

“Misschien een tip voor de volgende keer: pas i.v.m. files de begin en eindtijd aan.
- Paulien

Ja, vorig jaar stapten de meeste bezoekers rond 5-6 uur in de auto. Vonden wij zelf ook niet optimaal. Want hoewel met z’n allen in de avondspits best gezellig kan zijn, is het zonde van je tijd. Daarom hebben we het programma dit jaar anders opgezet: We starten om 10 uur, zodat je na de ergste ochtendspits naar Leusden rijdt. Aan het eind van de dag is de keuze aan jou: Je kan zo lang mogelijk blijven om alles uit de dag te halen, of rond 15 uur vertrekken om lekker op tijd thuis te zijn.


Al met al denken wij dat we dit jaar nog beter op de wensen en verwachtingen van onze beheerder zijn ingesprongen. Hoe dan ook: Wij kijken er in ieder geval naar uit om jou (ook) dit jaar te ontmoeten!

Ben jij beheerder en wil jij er ook bij zijn? 

Meer lezen?