Auteur: Kevin Voges

De binnen- en buitenwereld van de Bouw verbinden met Profit 15

Nieuwste versie van AFAS weer bomvol nieuwe functionaliteit speciaal voor de bouwbranche

De bouwbranche staat de afgelopen jaren steeds hoog op de agenda. We hebben hier dan ook de afgelopen tijd weer flink geïnvesteerd om onze software nog beter te maken voor de bouw. Door onze bouwklanten nauw te betrekken bij dit proces zorgen we ervoor dat we met feedback uit de praktijk onze oplossing steeds beter laten aansluiten op de wensen van bouwers. En als we trajecten beginnen te winnen van onze grootste concurrent in deze markt, dan zegt dat iets over de volwassenheid van onze bouwsoftware!

In Profit 15 hebben we weer mooie optimalisaties voor bestaande processen uitgeleverd maar ook compleet nieuwe functionaliteit waarmee we de binnen- en buitenwereld, het kantoor en de bouwplaats, van bouwbedrijven perfect met elkaar kunnen verbinden.

AFAS Pocket app voor de bouw

We hebben onze bouwpropositie flink uitgebreid door bouwfunctionaliteit toe te voegen aan de AFAS Pocket app! Met het nieuwe projectoverzicht in de Pocket app kunnen bouwbedrijven zowel op kantoor als op de projectlocatie beschikken over alle up-to-date informatie over de lopende projecten waardoor ze meer grip krijgen op hun proces en actuele stand van zaken.


Simpele autorisatie op basis van teamrol

Wat iemand mag zien of kan doen in de Pocket app wordt bepaald door de teamrol van diegene voor dat project. Zo kan je ervoor zorgen dat een projectleider of uitvoerder specifieke informatie over dat project wel ziet, maar de andere teamleden niet. Ook zorg je op basis van deze team rol autorisatie welke acties een teamlid mag uitvoeren op een project. Dit hoef je maar eenmalig in te richten waarna het voor elk project te gebruiken is.

Standopnames, ontvangsten registreren en uren boeken

De drie belangrijkste processen die bij uitstek op de bouwlocatie zelf worden uitgevoerd zijn allemaal beschikbaar gemaakt in de Pocket app. Zodra standopnames zijn vastgelegd in de Pocket app is de werkbegroting aan de backoffice-kant direct bijgewerkt met de laatste informatie vanuit de bouwlocatie. Zo houd je meer grip op de lopende projecten. Ontvangsten kunnen geregistreerd worden met óf zonder handtekening en uren boeken voor meerdere teamleden op een project is een fluitje van een cent!

Sneller werk uitbesteden en meer grip op de beoordeling van inkopen

Inkopen vanuit de werkbegroting is een van de meest voorkomende processen tijdens een bouwproject. Daarom hebben we in Profit 15 ervoor gezorgd dat dit nu nog sneller en makkelijker kan. Door het samenvoegen van het plaatsen van een inkooporder en verplaatsen van werkbegrotingsregels in één geïntegreerd proces is dit nu veel sneller en minder foutgevoelig geworden.

Inkopen beoordelen via de Workflow

Hoog op het wensenlijstje van onze klanten in de Bouw was de mogelijkheid om een inkooporder via de standaard workflowfunctionaliteit te kunnen beoordelen. Met Profit 15 is dit nu mogelijk! Ook hebben we ervoor gezorgd dat je in de workflow alle condities tot je beschikking hebt om bijvoorbeeld te voorkomen dat een inkoopofferte die al eerder beoordeeld is, weer beoordeeld moet worden wanneer deze wordt omgezet naar een inkooporder. Ook kan je het uiteraard zo inregelen dat alleen maar bepaalde inkooporders, bijvoorbeeld boven een vooraf ingesteld bedrag, eerst langs de directie gaan ter goedkeuring.

En nog veel meer optimalisaties

In Profit 15 hebben we naast de nieuwe functionaliteit ook gekeken naar het beter maken van de bestaande mogelijkheden. Zo hebben we een groot aantal verbeteringen gerealiseerd in het kopersbegeleidingproces, de termijnfacturatie en factuurvoorstel waarmee onze klanten op een breed aantal vlakken weer lekkerder kunnen werken met onze software. Onze bouwsoftware word hiermee steeds beter en volwassener en dit uit zich dan ook zowel in de tevredenheid van onze huidige klanten als de nieuwe klanten die kiezen voor onze oplossing in de Bouw!

Bekijk alle nieuwe mogelijkheden voor de bouw op afasopen.nl 

Meer lezen?