Auteur: AFAS Software B.V. - Gert van Assen

De Achtbaan

Tja, waar begin je dan? Woorden schieten tekort en emoties lopen hoog op... Nee, geen negatieve emoties, maar wel diegene van afscheid en de daarbij horende herinneringen!

Ja, na 16 jaar en 2 maanden stop ik als Manager Support van de AFAS Academy. WAT???? Ja, het is echt waar. Al vaker gesprekken gevoerd met collega's en directieleden over mijn toekomst binnen dit mooie bedrijf, maar dit was dan vrijblijvend en nog erg abstract. Totdat Arnold Mars (CFO) mij vroeg mijn ideeën op papier te zetten.

  • Donderdag 18-08 presenteerde ik deze aan hem
  • Vrijdag 02-09 had ik een gesprek met Arnold en Herman Zondag (mijn direct leidinggevende)
  • Maandag 05-09 akkoord

Gert in 2000

Zijn dan al mijn ideeën akkoord en doorgaan? Nee, maar het heeft wel mijn ogen geopend en dat ook nog eens op het juiste moment (zo voelt het in ieder geval) voor mij. Als leidinggevende van een afdeling van bijna 70 jonge talenten, heb ik altijd aan de andere kant gezeten. Welke kant is dat? De kant van de AFAS snelheid! En nu ben ik diegene die beseft wat dat met je kan doen, buiten het feit dat het SUPER tof is om een nieuwe uitdaging aan te gaan en hierbij het vertrouwen te krijgen van je collega's. Je gaat namelijk een achtbaan in en je ziet niet hoe die eruit ziet en hoe lang die duurt. Je maag draait eigenlijk direct om en je enthousiasme maakt plaats voor emotie. Angst? Ja, ook angst. Angst voor het onbekende en het (volledig) uit je comfortzone moeten stappen. Ik was al trots op al mijn toppers die binnen AFAS zijn doorgegroeid, maar nu nog meer, omdat ik in diezelfde achtbaan heb mogen zitten!

Wat laat ik achter?

16 jaar Helpdesk, Support, Service Center, Kweekvijver, AFAS Academy.... geeft het een naampje, maar het is en blijft mijn kindje! En dat is juist de uitdaging, want hoe langer iets duurt, des te uitdagender wordt het afscheid.

Afscheid van:

  • Een geoliede machine/afdeling Support
  • Een kwalitatieve AFAS Kweekvijver (al ruim 100 toppers intern doorgegroeid en nog werkzaam bij AFAS)
  • Geweldige (zelfstandige) teamleiders die mijn vertrouwen nooit hebben beschaamd en altijd voor mij klaarstonden
  • Jonge/enthousiaste talenten die mij iedere dag weer nieuwe inspiratie geven

Maar wat ga je nou doen?

Per 01-10-2016 ga ik het team van de AFAS Adviseurs versterken. Ik zal mij gaan focussen en bezighouden met de grote(re) klanten van AFAS en deze bijstaan met raad en daad. Waarbij verrassen en overtreffen van klantverwachtingen centraal staan! Hoe het er precies gaat uitzien? Daar heb ik nu geen waterdicht antwoord op, maar met 16 jaar klantervaring en met een babbel die er mag zijn (zegt men) ga ik mij zeker redden! Daarnaast krijg ik een geweldige opleiding van de AFAS Adviseurs en wordt ik gecoacht door mijn nieuwe Manager Robbert de Ruijter. Een wat...? Ja, ook ik ga na 13 jaar zelf leidinggevende te zijn geweest, weer onder een manager werken. Dit zal nieuwe situaties met zich meebrengen en gezonde discussies, maar zonder wrijving geen glans.

Ik ben er nu wel over uit! 16 jaar met een lach en een traan, een GEWELDIGE periode. Dit wordt mij nooit meer afgenomen en nemen we mee als herinnering. Nu kijken we vooruit en gaan we een nieuwe uitdaging aan met ook een lach en een traan in het verschiet!

Iedereen (familie, collega's, vrienden en klanten) bedankt voor 16 jaar Gert van Assen bij AFAS Support. Jullie hebben mij voor een groot deel gevormd en gemaakt tot wie ik nu ben en daar ben ik jullie erg dankbaar voor.

Speciale dank aan mijn vrouw Martine, die mij altijd heeft gesteund en mij de ruimte heeft gegeven om mij op deze manier te ontwikkelen!

Meer lezen?