Auteur: Wouter Sybesma

Afscheid nemen in First Class stijl

Het kost zo weinig en levert zoveel op

Stel je voor, je bent meer dan 12,5 jaar in dienst bij je huidige werkgever en hebt 50 jaar van je leven gewerkt. Je mag nu met pensioen! Sommigen van ons kijken er naar uit, anderen zouden niet weten wat te doen met al die vrije tijd. Ieder zijn eigen ding, maar als wij bij First Class Support lucht krijgen van een mijlpaal als deze, dan laten we de kans niet ongemerkt voorbij gaan om hier aandacht aan te besteden!

Bij First Class houden wij van onze klanten, alle 104! Wanneer je een contactpersoon aan de telefoon hebt en hij zegt: “Wouter, dit is wellicht de laatste keer dat we elkaar spreken, want ik ga met pensioen”, dan doet dat wat met je. In dit geval gaat het om Tiny van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Maar we gaan niet treuren, nee we maken er een mooi afscheidsfeestje van. En als we dan toch bezig zijn, dan verwelkomen we ook zijn nieuwe collega!

Het was dus snel schakelen met Ilse, zodat we op de laatste werkdag van Tiny afscheid konden nemen. Ilse is applicatiebeheerder bij het Catharina ziekenhuis en zag een bezoekje van mij namens First Class Support wel zitten. Enige eis: een refill voor de AFAS snoeppot meenemen. Geen probleem, zo geregeld. 

Een paar dagen later zit ik om 08:00 uur in de auto en ben ik onderweg naar Eindhoven. Naast mij op de bijrijdersstoel een doosje met twee fijne wijnen voor Tiny en op de vloer een megataart, bestemd voor Aicha. Aicha neemt de taken van Tiny over en zij is dus onze nieuwe contactpersoon.

Stipt 09:00 uur bel ik Ilse en vraag of ze mij komt halen bij de parkeerplaats van het ziekenhuis. Net als mijn vorige klantbezoek lopen we door allerlei gangen om uiteindelijk op de afdeling van Tiny aan te komen. De verrassing is gelukt, want ik werd niet verwacht. 

Tiny heeft de doos met wijn in ontvangst genomen en ik heb Aicha verrast (én verwelkomd) met een mooie taart. Onder het genot van een kop koffie en een stuk taart (waar eerst een tiental foto’s van werden gemaakt) hebben we met z’n vieren kennisgemaakt, afscheid genomen en de toekomst besproken. 

Toch komt aan al het goede een einde en zo heb ik dus ook afscheid genomen van Tiny. Met een goed gevoel verliet ik het Catharina Ziekenhuis. Vol met inspiratie voor een volgende klantbezoek en met de gedachte om nog meer gebruik te gaan maken van kansen als deze. Ons thema bij AFAS is niet voor niets ‘Klant en klaar’!
 v.l.n.r.: Ilse, Wouter, Aicha en Tiny.

Meer lezen?