Auteur: Jortijn Bijl

AFAS sluit partnerships met Accountancyworld en Onderwijsland

AFAS Software heeft in mei een partnership afgesloten met Accountancyworld en met Onderwijsland. Bij beide platforms stapt de softwareleverancier uit Leusden specifiek in als kennispartner. Een van de redenen waarom AFAS de banden met deze platforms officieel aanhaalt, is de visie en aanpak van de persoon achter beide platforms; online ondernemer Niels van Ham.


Jortijn Bijl (marketingmanager AFAS): ‘Wij willen zowel accountantskantoren als onderwijsinstellingen inspireren om beter te ondernemen. Onafhankelijke platforms, zoals Accountancyworld en Onderwijsland, vormen daar, naast natuurlijk inspireertbeterondernemen.nl een uitstekende ‘hub’ voor.

Bovendien sluit dit initiatief ook duidelijk aan bij de beweging in de markt; er ontstaan steeds meer platforms en de dynamiek op die platforms neemt alleen maar toe. Dat zorgt ervoor dat (ook) deze platforms voor ons een ‘place to be’ zijn; dáár gebeurt het; actualiteit, kennisdeling, beschikbaar stellen van online tools, discussiefora, etc.

Ook speelt mee dat veel van onze partners aanwezig zijn op deze platforms. Met het sluiten van deze partnerships geven we het signaal af dat we voor (onder andere) accountantskantoren en onderwijsinstellingen niet alleen hun softwareleverancier, maar ook hun kennispartner willen zijn. Van daaruit kunnen we samen heel mooie oplossingen ontwikkelen.’

Onafhankelijkheid en snel anticiperen

AFAS waardeert het ondernemerschap en de persoon achter beide platforms. Bijl: ‘Niels van Ham is jong en bevlogen en heeft oprechte passie voor beide branches. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat hij zich met beide platforms onafhankelijk positioneert.

Hij kan bovendien – doordat hij niet afhankelijk is van een grote organisatie achter hem – snel schakelen en anticiperen op ontwikkelingen in de markt. Juist die combinatie van onafhankelijkheid, professionaliteit, branchekennis en zijn gedrevenheid, spreekt ons erg aan. Niels kan organisaties écht verder brengen.’ 

Meer lezen?