Auteur: Gerwin van den Bos

AFAS-implementaties: ‘Met de kennis van nu’

Een terugblik, samen met klanten, op hun implementatietraject

‘Met de kennis van nu’. Zo heet de videoserie die AFAS introduceert. In een talkshow-setting bespreek ik de ervaringen van klanten uit verschillende branches. Wat ging goed? Wat zou je nu écht anders doen als je dat toen geweten had? Iedere klant heeft zijn eigen verhaal.. 

Vanuit mijn rol als Consultancymanager bij AFAS mag ik het programma presenteren. Daarbij mocht ik eerst klanten uit onder andere de bouw- en de IT-branche ontvangen. We willen klanten zo goed mogelijk voorbereiden op de implementatie die hen te wachten staat, groot of klein. We maken impact met onze software, maar vaak merk je dat tijdens het proces pas de kwartjes vallen. In deze serie leer je van de ervaringen van anderen en krijg je mee wat wel en niet goed ging. In een informeel gesprek krijg je tips en trics. En wat ik zelf het meest interessant vind: wat hadden zij achteraf anders gedaan? Zelfs met een kritische noot richting AFAS. En dat is juist alleen maar goed, want daar leren wij ook weer van. 

De 5 fases van de implementatie

In de interviews bespreken we de implementatie aan de hand van 5 fases. De acceptatie-, realisatie-, analyse-, go live- en nazorg-fase. Zo weet een klant stap voor stap hoe de implementatie verloopt. Maar ook voor organisaties die overwegen om klant te worden is de serie interessant. We koppelen regelmatig geïnteresseerden aan onze klanten wanneer zij iets branche specifieks willen weten. In de eerste afleveringen van ‘Met de kennis van nu’, beantwoorden we al veel van dit soort vragen. We hebben zelfs al aanvragen liggen uit andere branches voor volgende afleveringen. Wordt vervolgd dus!

"We krijgen vanuit zowel klanten als geïnteresseerden in onze software regelmatig branche-gerelateerde vragen. En wie beter dan de klant zelf, kan daar antwoord op geven?"

Opgesplitste onderwerpen per fase

Bekijk nu de eerste afleveringen van ‘Met de kennis van nu’. Meer weten per onderwerp, zoals projectorganisatie, opleidingen of testen tijdens de implementatie? Bekijk dan ook de video’s per fase.

Interview Leo van der Meer, Business Unit Manager bij Transfer Solutions

 

Interview Marina Emck, Manager HR bij Sodexo 

 

Interview Joeri Koehof, Innovation Manager bij Bouwbedrijf De Nijs

 

Meer lezen?