Auteur: Moniek Kremer

AFAS gebruikersgroep op LinkedIn inspireert elkaar

Een gastblog van Moniek Kremer - Pouw Automotive

Maandag 30 maart jl. was het zover. De eerste intervisie bijeenkomst voor en door AFAS-klanten was een feit. Een simpele oproep in de AFAS Gebruikersgroep op Linkedin was het startpunt.


De samenstelling van de groep was divers en de deelnemers zijn in de praktijk verantwoordelijk voor de inrichting van Profit en InSite. Het maken van een vertaalslag vanuit de processen naar de inrichting is hierbij (soms) een uitdaging. Dit wordt mede bepaald door de wensen, eisen en (on)mogelijkheden vanuit de organisatie, de wet- en regelgeving en de mogelijkheden die de software van AFAS ons biedt. 

Een simpele beredenering hoe een organisatie ermee zou moeten omgaan, is hierbij vaak niet afdoende. Want uiteindelijk moet het wel geregeld worden en bij voorkeur ook nog op korte termijn. Insteek van de sessie was dan ook om van elkaar te leren. Hoe hebben anderen deze processen ingericht en hoe gaan anderen om met ad hoc aanvragen. Welke inrichting, oplossingen en (tijdelijke) workarounds zijn er ingezet en hoe verder?

De behoefte aan deze sessie werd onderstreept door de ‘gretigheid’ waarmee de deelnemers ‘aanvielen’ op de eerste beelden van InSite pagina’s die werden getoond. Veel momenten van verwondering en herkenning. Foto’s, inspiratie en mooie discussies waren het gevolg. 


De dag werd verder ingevuld met een rondleiding door het InSite van Onderwijsgroep Tilburg en de werking en inrichting van de functionaliteiten verzuimbegeleiding (Nationale Postcode Loterij),  wijziging dienstverband (Teijin Aramid BV) en indiensttreding (Pouw Automotive).

Daarnaast hadden we als extra inbreng twee gastsprekers van AFAS. Bart Grootveld, Trainee Productmanagement, gaf een toelichting op vragen welke in het voortraject door de deelnemers waren ingestuurd. Daarnaast praatte hij ons bij over ontwikkelingen die een aanvulling gaan zijn op het huidige pakket. Robbert de Ruijter, Manager Opleidingen & Advies belichtte het onderwerp weerstand en changemanagement (en de inzet van InSite hierbij). 

Al met al was het een waardevolle en inspirerende dag. Het was fijn om te kunnen sparren met collega’s, van elkaar te kunnen leren en te zien hoe anderen hun processen hebben vertaald in de inrichting. 

Grote dank voor Liedeke. Prachtig initiatief om dit bespreekbaar te maken. Ook een dankjewel voor AFAS en met name Robbert de Ruijter. Voor de gastvrijheid, de goede zorgen, de geweldige lunch en locatie, de begeleiding in de organisatie van deze dag en de ruimte die ons is gegeven om het ook echt onze dag te laten zijn. 

Een vervolg van deze sessie staat al op de planning. We kijken er naar uit!

Meer lezen?