AZ

Trotse hoofdsponsor sinds 2010

Met ingang van augustus 2010 is AFAS Software hoofdsponsor van eredivisieclub AZ uit Alkmaar. Op 20 mei 2016 hebben AZ en AFAS Software de huidige overeenkomst opengebroken en met maar liefst zes jaar verlengd tot 2022. AFAS verbond zich destijds voor drie jaar aan de Alkmaarders, een overeenkomst die in 2012 werd opengebroken en verlengd met vijf jaar tot 2017. Sinds 2010 is AFAS Software tevens naamgever van het stadion. Shirt-, stadion- en jeugdsponsoring tussen AZ en AFAS Software zijn sinds 2012 in één verbintenis ondergebracht.

Naast naamgever van het stadion is AFAS Software ook naamgever van het nieuw gebouwde trainingscomplex van AZ in de Zaanstreek. De oplevering van het nieuwe trainingscentrum van AZ aan de Westrand van Alkmaar, waar zowel de eerste selectie als de jeugd gaat trainen, is inmiddels gerealiseerd. De samenwerking tussen AZ en AFAS loopt door tot 2022. Lees hier alles over de vernieuwde samenwerking tussen AZ en AFAS.

Naamsbekendheid

De belangrijkste reden voor het sponsoren van eredivisieclub AZ is de uitbreiding van de nationale naamsbekendheid. AZ staat bij veel mensen bekend als een sympathieke club. Het is nadrukkelijk de wens van AFAS om op de lange termijn impact te kunnen hebben en te kunnen bijdragen aan vernieuwing. We identificeren ons met AZ als het gaat om een duurzaam, innovatief beleid. AZ is op verschillende vlakken professioneel bezig. De club heeft een sterke visie op talentontwikkeling en is net als wij voortdurend bezig met toekomstige vernieuwing.

AFAS Trainingscomplex

Vernieuwend en op de toekomstgericht is de komst van het AFAS Trainingscomplex in Zaanstad, dat in de zomer van 2016 wordt opgeleverd en waar talenten zich nog beter kunnen ontwikkelen. De naamgeving aan dit complex betekent een nieuwe fase in de samenwerking tussen AZ en AFAS, die in 2010 begon.

Automatisering

Tijdens de contractperiode gaat AZ zich nog meer automatiseren met de software van AFAS en haar partners om zo een voorbeeld te vormen voor de clubs in de Eredivisie. De procesautomatisering wordt op een hoger niveau gebracht. Zo is er een efficiëntere afhandeling van de administratieve processen plaatsvindt en er dagelijks inzicht is in de financiële situatie. Dit is vandaag de dag voor veel voetbalclubs van groot belang. Voor het laatste nieuws ga je naar www.az.nl.

Beleving

Wij hebben al 6 jaar de eer te mogen bijdragen aan de beleving in het AFAS Stadion. Benieuwd hoe wij de afgelopen 6 jaar als hoofdsponsor beleefd hebben? Kijk hier terug op zes jaar AFAS en AZ of krijg een indruk van de sfeer in het AFAS Stadion met de Spotify playlist hieronder!