Implementatie

Onze ervaren consultants adviseren je tijdens de implementatie over de optimale inrichting van jouw processen en systemen. De verandering van een implementatie kan een behoorlijke impact hebben op de organisatie en haar medewerkers.

De implementatie voor de software van AFAS bestaat uit de volgende stappen:

Het implementatietraject begint met een start-up. Hier ga je in gesprek met de projectleider van AFAS. Samen bepaal je hoe een succesvolle implementatie uiteindelijk opgeleverd kan worden, uiteraard aan de hand van onze marktstandaarden. Aan het eind van de start-up is voor beide partijen via de tool SIMPLR op de klantportal inzichtelijk wat er van elkaar verwacht kan worden en hoe het traject er globaal uit gaat zien.

Analyse                 

De implementatiefase begint met een intake door een senior consultant. Tijdens dit gesprek wordt een inhoudelijk plan gemaakt voor de implementatie: het inrichtingsplan. Dit plan is in het verdere traject de leidraad waar altijd op teruggegrepen wordt. Hierin is vastgelegd welke onderdelen reeds voor je zijn ingericht in onze marktstandaarden, hoe afwijkingen ingericht moeten worden, welke processen belangrijk zijn en hoe deze verder geoptimaliseerd kunnen worden.

Het inrichtingsplan is digitaal via jouw persoonlijke klantportal beschikbaar en is volledig geïntegreerd in onze werkwijze.

Realisatie                 

Na beoordeling van het inrichtingsplan gaat een ervaren consultant samen met jullie aan de slag om de inrichting die besproken is te realiseren. Jullie zijn hier zelf nauw bij betrokken. De planning en de voortgang zijn via de klantportal digitaal voor jou inzichtelijk, waardoor je het project van begin tot eind kan sturen.

Testen             

Testen is een belangrijk onderdeel in de beoordeling van de inrichting. De consultant zal regelmatig deelopleveringen doen, zodat het testen al tijdens de implementatie gestart kan worden. Als eventuele wijzigingen naar tevredenheid zijn verwerkt, zal de eindoplevering plaatsvinden en kan het grote genieten beginnen.

Oplevering                 

Live gaan betekent het eind van een succesvolle implementatie en de afronding van het werk van de consultant en de leden van het projectteam. De software wordt overgedragen aan de eindgebruikers en jouw organisatie kan aan de slag met AFAS.