Doelstellingen

Doelen stellen en omschrijven geeft richting aan de organisatie en vormt het fundament onder beleid. De algemene doelstellingen zijn het fundament voor de koers die AFAS uitzet. Van plezier in het werk en trendsetter zijn, tot het leveren van een topproduct, kwalitatief leiderschap en MVO.

De belangrijkste algemene doelstellingen op een rijtje: 

Garanderen van topkwaliteit: 
Kwaliteit van de organisatie vertaalt zich in sneller en beter werk en maakt handelingen overbodig. Automatiseer zoveel mogelijk processen en creëer inzicht in de voortgang.

Duurzaamheid en MVO: 
Bij elke strategische beslissing worden gevolgen voor milieu, maatschappij, relaties en medewerkers meegewogen. MVO moet eenvoud, openheid, respect en kwaliteit uitstralen. En bovenal: duurzaam zijn.

Werken aan een excellente organisatie:
In een excellente organisatie draait het om de medewerkers. Hoge medewerkerstevredenheid, laag ziektepercentage en een laag verloop. In zo'n stabiele organisatie presteren medewerkers op topniveau. Het is een kweekvijver voor nieuwe ideeën.

Samenwerken en inspireren: 
Zelf altijd het goede voorbeeld geven en klanten enthousiasmeren door ze te betrekken in toekomstige productvernieuwingen.

Streven naar marktleiderschap: 
We willen marktleider worden in het aantal ERP- en HRM/Payroll-klanten. Elk jaar komt het marktleiderschap een stapje dichterbij. Uit recent onderzoek van Keala Consultancy blijkt dat het marktleiderschap op het gebied van HR-oplossingen nadert. Het marktaandeel is de afgelopen jaren sterk gegroeid en het gat met de traditionele leveranciers wordt steeds kleiner.