SIMPEL

Het is simpel om een ERP of HRM implementatie complex te maken, het is echter complex om een ERP of HRM implementatie simpel te houden. Bij AFAS is SIMPEL dé implementatiestandaard geworden.


S = Snelheid

is noodzakelijk om een project binnen afzienbare tijd LIVE te krijgen. Als er geen snelheid is wordt een traject stroperig en ziet de klant de meerwaarde niet meer. Snelheid geeft de betrokken medewerkers het gevoel dat er 'iets' gebeurt. Er is een nieuw pakket dat rendabeler is en dat meer werkplezier oplevert.

I = Integratie

is de sleutel voor minder fouten en minder onnodig werk. Als je niet integreert blijf je vastzitten in eilandautomatisering. Een volledig geïntegreerd pakket levert meer werkplezier op omdat alles maar één keer geleerd hoeft te worden: één applicatiebeheerder, één keer op cursus, één keer consultancy!

M = Meerwaarde

is datgene wat in AFAS Profit winst oplevert. Denk aan de digitale loonstrook, digitale onkostendeclaratie, digitaal dossier en workflow inkoopfactuur met automatische boeking in financieel. Meerwaarde moet te berekenen zijn, oude systemen versus nieuwe systemen geven duidelijk aan dat de meerwaarde in euro's is uit te drukken.

P = Passie

is nodig om klanten te enthousiasmeren, enthousiasme werkt aanstekelijk en geeft power om door te pakken. Ook als een implementatietraject wat moeilijker verloopt heb je passie nodig om elkaar er door te slepen.

E = Eenvoud

maakt een implementatie overzichtelijk zodat iedereen mee kan in het traject. Bedrijven die kiezen voor complexe zaken kunnen vaak niet uitleggen waar ze mee bezig zijn. Implementatiemethodieken moeten geen doel op zich zijn maar een eenvoudig middel om het project Profit snel en goed live te krijgen.

L = Lef

betekent voor AFAS Consultants dat niet altijd de welgebaande weg de oplossing is. Processen moet je durven te veranderen. Anders zijn volgens de OPB norm is een vorm van lef. Als je als klant wellicht het overzicht kwijt raakt, dan  heb je samen het lef nodig om door te pakken en om oude uitgangspunten tegen het licht te houden.