AFAS Swim Experience

Een zwemavontuur voor basisschoolleerlingen in Leusden

Vanaf maandag 16 januari 2017 start voor alle leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van de Leusdense en Achterveldse basisscholen een nieuw zwemavontuur. Eens in de vier weken krijgen de leerlingen een spetterende training in zwembad De Octopus in Leusden.

De kinderen gaan kennismaken met bijzondere vormen van zwemmen en van waterrecreatie. Aan het eind van elk zwemseizoen krijgen de kinderen een heus “waterpaspoort” mee.

De kinderen leren op een leuke en uitdagende manier om te gaan met alle verschillende situaties die zich in of rondom het water kunnen voordoen. Als kinderen de Zwem-ABC diploma’s hebben gehaald is de basis gelegd. Daarna gaat het “echte werk” beginnen: ervaring opdoen en altijd veilig zijn onder alle omstandigheden!

Thema’s van de AFAS Swim Experience:

  • Herfstthema: Leren omgaan met regenkleding en laarzen als je te water raakt.
  • Winterthema: Wat te doen als je in winterse omstandigheden in het water of onder het ijs tussen de ijsschotsen komt.
  • Zomerthema: Zwemmen en recreëren in open water. Wat doe je als je uit een bootje valt of als het bootje omslaat, ergens midden op het meer? Ook snorkelen hoort er in de zomer natuurlijk bij. Hoe werkt zo’n snorkel nu met een duikbril?
  • Op naar de vereniging: Schoonspringen, waterpolo, reddingszwemmen en wedstrijdzwemmen. Diverse opties om dat wat kinderen leuk vinden en waar zij goed in zijn, voort te zetten bij een vereniging.

AFAS Software is hoofdsponsor van de Swim Experience. En het is een initiatief van de gemeente Leusden, LeusdenFit, de basisscholen in Leusden en Achterveld en SRO.

Bekijk hier de film van de officiële opening van de AFAS Swim Experience, gemaakt door EVA TV (lokale omroep voor Amersfoort en Leusden: