Wij zijn AFAS.

En wij zíjn onze cultuur.

 

 

Onze cultuur is wie we zijn als organisatie

Cultuur gaat vóór strategie. Je leest het wel eens in managementboeken. Bij AFAS zijn we eigenlijk niet zo'n groot fan van dat soort boeken (wij zijn van het dóén, niet van het práten over doen), maar hier kunnen we het niet anders dan mee eens zijn. Onze cultuur is wie we zijn als organisatie. En die is overal hetzelfde. Intern bij medewerkers, bij klanten én bij relaties. Op deze en onderliggende pagina’s lees je er alles over!

Great place to work

Nou hebben we het zelf best naar ons zin met elkaar, blijkt ook uit onze eNPS van +67. Maar om dit ook onafhankelijk te toetsen, doen we jaarlijks mee aan het Great Place to Work onderzoek. Great Place to Work onderzoekt het vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Sinds 2020 mag AFAS zich een Certified Great Place To Work noemen. En in 2023 is AFAS zelfs uitgeroepen tot de beste werkgever van Nederland & Europa in zijn categorie!

 

Over ons

Waarom we ons werk doen

Werk kan zo veel leuker en beter. En met meer oog voor de maatschappij. Dat is – kort door de bocht – onze visie. In veel organisaties zijn mensen druk met de verkeerde dingen. Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen - het kost handenvol tijd en komt de kwaliteit niet ten goede. Onze missie is daarom: Inspireert Beter Ondernemen.

 

Hoe we dat doen

Dat doen we met software en alles wat ervoor nodig is om die software zo te gebruiken dat je er ook echt een hoger doel mee bereikt. Namelijk dat organisaties tijd overhouden voor wat ze echt belangrijk vinden. Dat vergroot het werkplezier én de kwaliteit. AFAS is een familiebedrijf. Of eigenlijk een twee-familiebedrijf. Sinds de oprichting in 1996 zijn we volledig in handen van de families Mars en Van der Veldt.

Dat is belangrijk. Het staat voor langetermijndenken, zelfstandigheid en werken vanuit waarden. En dat is niet te koop. Zelf kopen we ook geen andere bedrijven. Onze unieke AFAS-cultuur zet je niet zomaar over op een grote groep nieuwe medewerkers, die groeit organisch.

Meer weten over het HR-beleid bij AFAS?

De medewerkers maken het bedrijf en daar zijn we trots op! Onze visie op HR is tot in de puntjes doorgevoerd: één persoon (Britt) op HR voor bijna 700 medewerkers in binnen- & buitenland; alle processen rondom HR zijn geautomatiseerd en dán komt er tijd vrij. Kostbare tijd. Die tijd investeren we in onze medewerkers. The circle of HR bij AFAS!