Flint

Vanaf september 2015 is AFAS Software sponsor van Flint in Amersfoort. Uniek aan deze sponsoring is dat de jaarlijkse bijdrage van AFAS direct ingezet wordt voor artiestenboekingen voor de theaterprogrammering van het Amersfoortse theater. De Stadszaal wordt voor de komende 3 jaar omgedoopt tot AFAS zaal en dient als evenementlocatie waar gasten van AFAS kunnen genieten van alles wat de culturele én culinaire programmering van Flint te bieden heeft.

Klik hier voor een virtuele tour door de AFAS Zaal.

AFAS zaal

Treed binnen in een zilveren entree vol glitter. In een stijlvol aangeklede ruimte openbaart zich een nachtclub à la Moulin Rouge. Proef een glas heerlijke champagne, dwaal langs de mysterieuze lichten en laat je meevoeren door de verleidelijke klanken. Dit wordt een onvergetelijke avond! De Stadszaal van Flint tovert moeiteloos om tot gedroomde locatie. Alleen het podium staat vast.

Met een capaciteit van 1300 gasten kan het feest op grote schaal losbarsten. Heeft een intiem diner met 500 gasten je voorkeur? Ook dat kan, in de multifunctionele Stadszaal. Een cabaret- of Lagerhuis-opstelling is mogelijk voor 300 deelnemers (inclusief tribune) en de theateropstelling met balkon biedt plaats aan ruim 800 gasten. Laat de geavanceerde led-verlichting het gewenste sfeerbeeld ondersteunen, van ruimtelijk en industrieel tot warm en kleurrijk.

Een ruimte exclusief voor jouw gezelschap, om het afscheid van de directeur, een luxe diner of uniek dansfeest gestalte te geven. Ook met kleinere aantallen (vanaf 100 gasten) bereikt u een mooi resultaat. Kies voor een exclusieve bijeenkomst op het podium, of gebruik alleen een gedeelte van de imposante zaal. 

Capaciteit AFAS zaal                

Theateropstelling

825 personen                                                                                    

Cabaretopstelling

300 personen

Diner (sitting down)

500 personen

Lagerhuisopstelling

300 personen

Staande receptie/feest

1250 personen


Historie Flint

Op 30 september 1977 opent het theater haar deuren en vruchtbare theaterseizoenen volgen elkaar op met klinkende namen en gedenkwaardige evenementen. Nog voor het tienjarig jubileum wordt duidelijk dat Flint uit zijn jasje aan het groeien is, maar nog voordat er plannen gemaakt kunnen worden brandt een flink deel van het theater op 25 november af. Na de herbouwing in datzelfde jaar opent Flint wederom haar deuren. En met succes. Grote namen en producties lopen af en aan naar het Amersfoortse theater. In 2014 volgde een spectaculaire verbouwing waarbij de entree, het restaurant en de foyers radicaal getransformeerd werden tot imposante ontvangstruimte van majestueuze allure.