Van alle markten thuis

Als een achtbaan is 2013 voorbijgegaan: hoge toppen, onverwachte wendingen en zo af en toe harde tegenwind. Om scherp te blijven, moet je zo nu en dan even wakker geschud worden. Onze catering moet zichzelf blijven verrassen en vernieuwen. Anders kunnen we onze gasten geen onvergetelijke ervaring aanbieden. Een event op zich heeft namelijk niet al de ingrediënten die nodig zijn om het tot een succes te maken. Wij voegen ambiance, smaak en warmte toe!

AFAS staat bekend om zijn veelzijdige festiviteiten. Onze catering heeft regelmatig de handen en pannen vol aan bijvoorbeeld de AFAS Awards, AFAS Open, theatersessies en de partner barbecues. Waar AFAS als bedrijf volgens uitgewerkte standaarden werkt, gooien wij juist alles wat standaard is overboord. Anders dan normaal, dat is de bedoeling. We kunnen er niet vanuit gaan dat gasten het naar hun zin hebben met alleen een bord aardappels, vlees en groente voor de neus.

Eten draait niet meer enkel om het vullen van de maag, wat ons betreft. Dineren, borrelen, lunchen; het zijn sociale activiteiten geworden waarbij een prettige sfeer en een aansluitende thematische inrichting van belang zijn. Zie je het voor je: een middeleeuws banket in een modern gebouw? Voor je het weet glijden de maïskolven over de marmeren vloer. Dat werkt niet. Het geheim zit ´m in het uitdiepen van álle elementen. Onze catering is dus van alle markten thuis.

Een mooi voorbeeld is de AFAS Awards 2013, met een zeebanket zo vers dat het bijna van de borden zwom. Gestevende zwarte tafellakens, op de borden witte servetten en zwart-witte banners aan de wanden. Onze gasten werden omringd door een chique, moderne en tegelijkertijd warme aankleding. Zelfs de bediening kreeg een speciaal aangemeten kapsel.

Ook het aantal gasten in onze pand was mindblowing. Meer dan 25.000 bezoekers hebben we ontvangen in 2013 en in totaal zijn meer dan 100.000 broodjes gesmeerd. 400 kilo verse munt is gebruikt voor de inmiddels al vermaarde AFAS verse muntthee. 

Ook dit jaar gaan we weer een hoop mooie, creatieve festiviteiten te organiseren. Laat die inventieve breinen maar werken. Hoor ik daar iets over ijssculpturen? Tja, dat maakt mijn baan nou zo veelzijdig!


Cornel van Valkengoed
Teamleider Catering & Schoonmaak


Publicatie datum: 14 januari 2014 09:07