2014: Het jaar van de Accountancyportal?

Bijna de helft van de accountants wil uiterlijk in 2014 aan de slag met een portaal voor de dienstverlening richting cliënten. Dat blijkt de evaluatie van het Accountancyportal-evenement in het AFAS Da Vinci Theater in Leusden. “Het is nu echt een kwestie van aan- of afhaken”. Wordt 2014 het jaar van het accountancyportaal?

Verder automatiseren

De accountancyportalsessies, waarvan 16 mei de tweede was, zijn speciaal in het leven geroepen om accountants te inspireren meer uit automatisering te halen. Het is een lastige tijd voor accountants; er woedt een heftige strijd om klantbehoud en –werving en de tarieven staan onder druk. Volgens AFAS-klanten Van Oers en Focus 4U zijn dit goede redenen om aan de slag te gaan met een portaal.

Beide deelden tijdens deze inspiratiesessie hun ervaringen met de AFAS accountancyportal  en onderstreepten het belang van een goede automatisering van interne processen.

Aan- of afhaken?

Ook Arjan Gelderblom van adviesorganisatie Full Finance gaf een presentatie. Vanuit AFAS spraken Mohamed Amri - Manager Productmanagement - en Israel van Bedijk – Marketingmanager - bij AFAS Software. “De ondernemer heeft behoefte aan een actief adviserende accountant. Met de Accountancyportal kan je langdradige en kostbare communicatie elimineren en de ondernemer digitaal adviezen op maat sturen. De prijzen staan onder druk. Daarom is nu tijd om aan- of af te haken voor wat betreft een portal. Let wel op, aanhaken kan niet voordat je processen op orde zijn.” Aldus Amri. “Uit de enquête blijk ook dat  85 procent van accountants het belang van een accountancyportal ziet. De vraag is nu hoeveel accountants rond deze tijd volgend jaar echt stappen hebben gezet”.

Lees meer over de Accountancyportal van AFAS of download de sheets van de Accountancyportalsessie.

 

Publicatie datum: 22 mei 2013 14:36