Certificaten aanvragen

Accountants, belastingconsultants en intermediairs en bedrijven moeten regelmatig nieuwe certificaten aanvragen voor de digitale aangiften. Klanten die AFAS online gebruiken kunnen gratis gebruik maken van de ADS (AFAS Digipoort Service). Gebruik je nog geen AFAS online, dan kun je bij onderstaande partners een certificaat aanvragen.

Partners

AFAS beveelt een drietal partners aan voor het nieuwe aanvraagproces van digitale certificaten. De voorkeur voor deze drie partijen is bepaald door de snelle verwerking en op aanbevelen van klanten. Via onderstaande links wordt per partner de aanvraagprocedure uitgelegd.

Gratis Digipoort service voor AFAS Online klanten?

Ondernemers die zelf aangifte BTW en ICP doen, moeten een nieuw certificaat aanschaffen om dit ook in het nieuwe jaar te kunnen blijven doen via XBRL. Het certificaat kost eenmalig € 600,00 en is drie jaar geldig. Small Business klanten die via AFAS Online werken, kunnen gebruik maken van de nieuwe gratis Digipoort service van AFAS. Voor deze klanten geldt dat ze het certificaat niet hoeven aan te schaffen en dus € 600,00 besparen. Lees verder