AFAS Digipoort Service

Vandaag de dag wordt de loonaangifte naar de Belastingdienst nog verstuurd via het BAPI-kanaal. De Belastingdienst gaat met de berichtstroom 'Loonheffingen' aansluiten op Digipoort, de nieuwe digitale postbus van de overheid. De btw-, ICP-, IB/VpB aangiften lopen al langer via Digipoort. Met de uitlevering van onze nieuwe update in juli 2015, kunnen klanten van AFAS de loonaangifte via Digipoort versturen.

AFAS Digipoort Service

Om gebruik te kunnen maken van Digipoort, moeten bedrijven het zogenaamde  ‘PKIoverheid’ certificaat aanschaffen. Als extra service naar onze klanten die van AFAS Online gebruik maken, bieden we de gratis AFAS Digipoort Service (ADS) aan. Hiermee verstuur je gemakkelijk berichten naar Digipoort en worden deze ondertekend met het certificaat van AFAS. AFAS Online klanten hoeven dus geen eigen certificaat meer te kopen. Dit scheelt een hoop gedoe en levert een jaarlijkse terugkerende besparing op van minimaal €200,00 per certificaat. 

Loonaangifte over op Digipoort

 In een recent nieuwsbericht is aangekondigd dat AFAS in de update van juli 2015 de berichtstroom ‘Loonheffingen’ via het ‘kleine berichtenkanaal’ van Digipoort gaat ondersteunen.

Lees hier hoe de overstap zal verlopen en welke situatie voor jou geldt.