SIMPEL

Het is simpel om een ERP of HRM implementatie complex te maken, het is echter complex om een ERP  of HRM implementatie simpel te houden. Bij AFAS is SIMPEL dé implementatiestandaard geworden.

Management Kookboek SIMPEL

Over de methode SIMPEL heeft AFAS zelfs een Management Kookboek samengesteld met recepten voor slimmer organiseren! Meer informatie op www.afas.nl/simpel

S = Snelheid

is noodzakelijk om een project binnen afzienbare tijd LIVE te krijgen. Als er geen snelheid is wordt een traject stroperig en ziet de klant de meerwaarde niet meer. Snelheid geeft de betrokken medewerkers het gevoel dat er 'iets' gebeurt. Er is een nieuw pakket wat rendabeler is en wat meer werkplezier oplevert.

I = Integratie

is de sleutel voor minder fouten en minder onnodig werk. Als je niet integreert blijf je vastzitten in eilandautomatisering. Een volledig geïntegreerd pakket levert meer werkplezier op omdat alles maar één keer geleerd hoeft te worden: één applicatiebeheerder, één keer op cursus, één keer consultancy!

M = Meerwaarde

is datgene wat in AFAS Profit winst oplevert. Denk aan de digitale loonstrook, digitale onkostendeclaratie, digitaal dossier en workflow inkoopfactuur met automatische boeking in financieel. Meerwaarde moet te berekenen zijn, oude systemen versus nieuwe systemen geven duidelijk aan dat de meerwaarde in euro's is uit te drukken.

P = Passie

is nodig om klanten te enthousiasmeren, enthousiasme werkt aanstekelijk en geeft power om door te pakken. Ook als een traject wat zwaarder is in de implementatie heb je passie nodig om elkaar er door te slepen.

E = Eenvoud

moet altijd, eenvoud maakt een implementatie overzichtelijk zodat iedereen mee kan in het traject. Bedrijven die kiezen voor complexe zaken kunnen vaak niet uitleggen waar ze mee bezig zijn. Implementatiemethodieken moeten geen doel op zich zijn maar een eenvoudig middel om het project Profit live te krijgen.

L = Lef

betekent voor AFAS Consultants dat niet altijd de welgebaande weg de oplossing is, processen moet je durven te veranderen. Anders zijn volgens de OPB norm is een vorm van lef. Lef weet van doorpakken waar de klant misschien het overzicht kwijt is door de hoeveelheid aan werk en het loslaten van oude systemen.